Golden Heart

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI

SYNTYNYT

SAAVUTUKSET

saksalainen ratsuponi (50%)

Ori

Ruunivoikko

01.01.2015, Saksa  , 11 vuotias

0-sijoitusta

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUS

REKISTERINUMERO

Kira (VRL-13534)

Angus Holm (evm)

Esteratsastus

re 130 cm

VH15-029-0242

Taustaa

taustaa

Luonnekuvaus

Hero on luonteeltaan rohkea ja rehellinen, joka on on tunnetusti tallin varma valinta esteille. Hoitaessa herra seisoo tyynen rauhallisesti paikoillaan nauttien harjailusta. Kavioiden nosto on nuorenakin onnistunut kuin konkarilta ja se ei ole orilta kadonnut. Heroa saattaa ärsyttää liian pitkä tallissa seisominen, jolloin se saattaa potkia etukaviollansa ovea. Napakka kielto saa kuitenkin herran lopettamaan potkimisen. Varusteet Herolle saa puettua helposti päälle, ja suitsia laittaessa ori laskee nöyrästi päänsä sopivalle korkeudelle. Taluttaessa Hero käyttäytyy herrasmiesmäisesti, kävellen kiltisti taluttajansa vierellä tasan sitä vauhtia mitä taluttaja haluaa mennä.

Ratsastessa Hero on reipas, innostuva, rohkea ja rehellinen työkaveri, jonka kanssa on aina mukava lähteä treenamaan. Vaikka herra on estepuolelle painottuva poni, se on sileälläkin mukava ratsastaa. Helpot väistöt ja koulukiemurat onnistuvat Heron kanssa hyvin, mutta siltä ei saa vaatia liikaa että ponin motivaatio säilyy. Laukanvaihdot ori tekee näppärästi niin sileällä kuin esteilläkin. Esteillä ori on varma ratsu, mutta innostuessaan Hero voi käydä vahvaksi edestä. Kaiken moiset esteet ylittyvät ponilta, eikä sitä hetkauta pelottavimmatkaan erikoisesteet. Maastossa Hero on mukava ratsu. Ori rakastaa maastoilua ja etenkin pitkiä laukkasuoria pellolla ja tiellä. Ponin kanssa ei ole mitään väliä meneekö se maastoon yksin vai kaverin kanssa. Kotiin päin tultaessa herralla saattaa olla vähän kiire, mutta se pysyy silti hyvin hanskassa. Hero ei pelkää autoja, traktoreita eikä pyöriä, joten siitä ei tarvitse stressata.

Orin puolesta kuljetus onnistuu niin rekassa kuin trailerissakin, eikä lastaamisessakaan ole mitään ongelmia. Kisapaikalla ori käyttäytyy lähes samallalailla kuin kotona, mutta tammojen edessä Hero saattaa hieman pörhistellä. Herra toimii hyvin niin verkassa kuin radallakin, eikä se silloin keskity tammoihin.

         

© ransu.kuvat.fi

   

Sukutaulu

i Golden Fire (nf evm)

ii Golden Star (nf evm)

iii Goldie (nf evm)

iie Waldstrand's Berdina (nf evm)

palkinto

ie Nadetta II (nf evm)

iei Scoopy Doo (nf evm)

iee Hafen Otthilda (nf evm)

e Valley's Viveka (xx evm)

palkinto

ei Super Tornado (xx evm)

palkinto

eii Minze's Adalwin (xx evm)

palkinto

eie Rose GH (xx evm)

ee Trio (xx evm)

palkinto

eei Hello Darling (xx evm)

palkinto

eee Midnight (xx evm)

Sukuselvitys

Golden Heartin isä Golden Fire on 144 senttimetriä korkea newforestinponi ori ja väriltään se on ruunivoikko. Luonteeltaan ori oli aina kiltti ja rehellinen, jonka kanssa pärjäsi kaikki. Golden Fire syntyi Belgiassa pienellä maalaistilalla, jossa se varttui neljä vuotiaaksi. Kasvattaja joutui kuitenkin luopumaan ponista heikon rahatilanteen vuoksi. Golden Fire myytiin Saksaan uudelle omistajalle yksityiselle ratsuttajalle. Saksassa oria koulutti aluksi sen ostanut ratsuttaja, mutta ku poni oli koulutettu, se siirtyi ratsuttajan tyttärelle kilpaponiksi. Ratsuttajan tytär aloitti Golden Firen kanssa kilpailemisen aluksi aluetasolta esteratsastuksessa ja he nousivat pikkuhiljaa siitä ylös päin. Lopulta he pääsivät hyppämään Saksan mestaruuksissa, mutta mitalia heivät sieltä harmillisesti saaneet. Tytöltä loppui ponivuodet mestaruuksien jälkeen, joten ori sai alkaa etsimään uutta kotia. Golden Fire löysi kotinsa pienestä siittolasta maalaiskylästä, jossa se asustaa edelleen. Siittolassa ori kilpaili vielä muutaman vuoden kansallisella tasolla, jonka jälkeen se sai siirtyä siitosorin hommiin. Ponilla on tällä hetkellä 23 rekisteröityä jälkeläistä. Golden Fire on nykyisin eläkkeellä ja tekee vielä siitosorin uraa.

Golden Heartin isän isä Golden Star oli 145 senttimetriä korkea newforestin poni ori ja väriltään se oli vaaleanruunikko. Golden Star syntyi Belgiassa yksityisen kasvattajan kotitallille. Ori vietti neljän vuoden ikään asti pihattoelämää muiden varsojen kanssa, jonka jälkeen sen oli aika alkaa siirtyä aikuisen hevosen rooliin. Poni oli pitkään elänytt pihatossa ja sen koulutus oli vähän myöhässä, joten se oli aluksi vähän jukuripää. Koulutuksen myötä itsepäisyys vähän lievittyi, vaikka se säilytti luonteensa viimeiseen päiväänsä asti. Ori kävi nuorena säännöllisesti näyttelyissä, jonka jälkeen sen kanssa keskityttiin kilpailu-uran aloittamiseen. Kilpailemisen Golden Star aloitti kasvattajansa kanssa esteratsastuksessa aluksi ihan helpoista luokista ja siitä sitten pikkuhiljaa ylöspäin. Myöhemmin ori sai uuden kilpailijan, 13-vuotiaan poniratsastajan. Tämä ratsukko pääsi kilpailemaan menestyksekkäästi kansallisella tasolla. 5 vuotta kilpailtuaan Golden Starin kilpailut alkoivat mennä alaspäin ja se kielsi lähes jokaisista kilpailuista hyätyn, joten sen kanssa päätettiin käydä eläinlääkärillä selvittämässä mistä oli kyse. Ponin vasemmasta etujalasta löytyi nivelrikkoa, joten se joutui jäämään kokonaan pois ratsastuskäytöstä. Ori astui tammoja muutamana keväänä ja se sai yhteensä 10 jälkeläistä. Nivelrikko kuitenkin vain pahentui ja Golden Star päästettiin kivuistaan lopullisesti 16-vuotiaana.

Heron isän emä Nadetta II oli hallakko newforestinponi tamma. Nadetta II syntyi Ruotsissa maaseudulla sijiatsevalle maatilalle. Luonteeltaan tamma oli nuoresta asti itsepäinen ja tulinen kaveri, jonka kanssa toimeen tuleminen vaati sitkeitä hermoja niin hevosilta kuin ihmisiltäkin. Ruotsissa tamma asui 6 vuoden ikään asti, jonka jälkeen se muutti maahantuojan tuomana Belgiaan. Belgiassa poni sai itsepäisiin poneihin tottuneen kodin, jossa sen koulutusta jatkettiin. Nadetta II:lla kilpailtiin uudessa kodissaan 100 cm luokkia vaihtelevin tuloksin. Välillä tamma saattoi joko ottaa hylätyn kielloista tai ratsastajan pudottamisesta tai sitten se voitti luokan ylivoimaisesti. Tammalla olisi ollut kapasiteettia isompiinkin luokkiin, mutta koska mitä isompia esteet olivat, sitä enemmän se lennätti ratsastajia selästään. Nadetta II:lla kilpailtiin 5 vuotta jonka jälkeen se laitettiin jälleen myyntiin. Tamma löysi kotinsa toiselta puolelta Belgiaa, jossa se oli harrastekäytössä eikä sillä oikeastaan kilpailtu. Uudessa kodissaan tamma sai asua loppuelämänsä ja se kerkesi saada siellä 2 jälkeläistä. Nadetta II lopetettiin 20-vuotiaana ähkyn seurauksena.

Heron emä Valley's Viveka oli englantilainen täysiverinen tamma. Väriltään tamma oli punaruunikko ja säkäkorkeutta siltä löytyi 163 senttimetriä. Valley's Viveka oli tunnettu hevonen niin esteratsastuspuolelta kuin näyttelyistäkin. Sillä oli erinomaiset liikkeet ratsupuolelle ja teknisesti hyvä ja terävä hyppy. Valley's Viveka syntyi Iso-Britanniassa kasvatustallille. Nuorena tamma kävi paljon näyttelyissä ja se kantakirjattiin englantilaisten täysiveristen kantakirjaan I-palkinnolla. Tämä hevonen kävi myös paljon irtohypytystilaisuuksissa, joissa se sai hurjasti kehuja hypystänsä. Kun Valley's Viveka oli 5-vuotias, siitä tehtiin ostotarjous Saksasta laadukkaalta kilpatallilta. Niin alkoi tamman matka kohti Saksan maata jossa alkoi sen kilpaura. Saksassa Valley's Viveka kilpaili aluksi nuorten hevosten luokissa ja nousi siitä pikkuhiljaa ylöspäin. Hevonen edusti myös Saksaa nuorten hevosten Euroopan mestaruuksissa 7-vuotiaana. Tamma pääsi kilpailemaan korkeimmillaan 150 senttimetrin luokkia hyvin menestyen. Pitkän kilpauransa jälkeen Valley's Viveka pääsi viettämään eläkepäiviään siitoskäytössä. Tamma sai yhteensä 10 jälkeläistä, joista kaikki ovat päässeet seuraamaan emänsä jalan jälkiä. Hevonen lopetettiin 28-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

Heron emänisä Super Tornado oli tummanruunikko 166 senttimetriä korkea englantilainen täysiverinen ori. Super Tornado syntyi Iso-Britanniassa yksityiselle kenttäratsastajan talliin. Ori oli luonteeltaan kuuma ja temperamenttinen kaveri, jonka kanssa pärjäsi vain kokeneimmat ratsastajat. Ori aloitti kilpauransa 4-vuotiaana, jolloin se oli vielä aika keskeneräinen ja se kävi lähinnä harjoituskilpailuissa ja sillä aloitettiin samalla sännöllinen valmentautuminen. Super Tornado edistyi nopeasti, ja se pääsi starttaamaan ensimmäisen kansallisen kenttäkilpailunsa jo 5-vuotiaana. Orista tuli tunnettu ja menestyvä kenttähevonen, vaikka se olikin haastava ja kuuma ratsastettava. Hevonen edusti Iso-Britanniaa kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailuissa jo 7-vuotiaana, jolloin se voitti pronssia. Orilla oli uskomaton kestävyys ja hyvä motivaatio kilpailemiseen, joten sillä oli hyvät avaimet huipulle. 9-vuotiaana Super Tornado pääsi osallstumaan kenttäratsastuksen Maailman mestaruus kilpailuihin, jolloin ori voitti kultaa. Muutama vuosi jälkeen Maailman mestaruuksien orin kaatui pahasti kilpailuissa, jolloin siltä meni molemmista etujaloista nivelsiteet. Tämän jälkeen hevosesta ei ollut enää kenttäkilpailuihin ja se sai jäädä siitoskäyttöön. Super Tornadon jalat kipuilivat säännölisesti, joten se siaisi vaan astua muutaman vuoden tammoja, jonka jälkeen se päästettäisiin heti kivuistaan. Ori kerkesikin saada 124 jälkeläistä, jonka jälkeen se päästettiin vihreille laitumille 11-vuotiaana. Super Tornadolla oli lyhyt, mutta erittäin menestyksekäs elämä, ja se varmasti muistetaan pitkään.

Heron emänemä Trio oli vaaleanruunikko 162 senttimetriä korkea englantilainen täysiverinen tamma. Trio syntyi Skotlannissa täysiverisiä kasvattavaan siittolaan. Tamma kasvoi isossa laumassa kesät laitumella ja talvet pihatossa, jolloin siitä varttui vahva ja hyvä rakenteinen hevonen. Trio varsoi ensimmäisen kerran 4-vuotiaana, jonka jälkeen alkoi sen ratsukoulutus. Tammasta tuli hieno kansallisen tason kilpahevonen, ja se pääsi kilpailemaan 130 senttimetrin luokkia. Trio kilpaili muutaman vuoden tuolla tasolla jonka jälkeen se astutettiin jälleen ja se sai vähän lomaa kilpailuista. Alku tiineydestä Trio kävi ahkerasti näytteyissä ja se kantakirjattiin engalntilaisten täysiveristen kantakirjaan II-palkinnolla. Varsomisen jälkeen se palasi pikkuhiljaa takaisin kilparadoille ja jatkoi kilpailemistaan kansallisella tasolla. Kun hevonen oli saanut riittävästi tuloksia, se myytiin Iso-Britanniaan jälleen kasvatustallille jossa se pääsi jatkamaan vielä hetken kilpailujaan. 15-vuotiaana Trio jätettiin kokonaan siitoskäyttöön ja kevyele ratsastuskäytölle. Tamma sai siitoskäytössä olessaan vielä 5 jälekläistä, jonka jälkeen se lopetettiin selkävaivojen vuoksi.

Jälkeläiset

.. on/ei ole vielä tarjolla jalostukseen

Kilpailukalenteri

10.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 01/30
08.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 02/30
13.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 04/30
18.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 05/30
21.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 03/30
24.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 04/30
15.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 03/30
04.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 03/30
15.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 03/30
19.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 05/30
10.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 05/30
13.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 02/30
17.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 03/30
21.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 01/30
26.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 03/30
10.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 06/30
12.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 02/30
14.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 03/30
20.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 02/30
23.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 04/30
14.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 04/30
15.04.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 05/30
13.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 02/30
17.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 03/30
09.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 05/30
11.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 01/30
15.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 03/30
19.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 05/30
22.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 02/30
10.07.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 07/50
27.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 01/30
28.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 05/30
01.07.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 01/30
02.07.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 05/30
03.07.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 04/30
03.07.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 02/30
07.06.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        130 cm- 03/25
14.07.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        130 cm- 03/25
18.08.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 04/40
01.08.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        130 cm- 05/37
03.08.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        130 cm- 06/37
03.08.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        130 cm- 06/37
04.08.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        130 cm- 03/30
05.08.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 05/30
06.08.2015     ERJ    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 01/30
31.05.2015     ERJ cup    Esteratsastus     Kutsu        120 cm- 07/208
31.05.2015     ERJ cup    Esteratsastus     Kutsu        130 cm- 05/155



Valmennukset & Päiväkirjat

15.03.2015 - Hero pääsi minun nimiini, omistajan kirjoittama
Olin Euroopassa matkalla etsimässä uusia poneja talliin, ja ensimmäinen matkan kohde oli Saksa. Olin hakenut jo kaksi ponia muualta Saksasta ja nyt lähdin katsomaan Heroa. Paikalle päästyäni vastassa oli 4-vuotiaaksi kääntynyt pörröinen poni, jonka ilme oli suloinen ja se vaikutti ystävällisesti. Sain harjata ponin ja kokeilla käydä juoksuttamassa sitä. Harjatessa ori oli utelias ja kiinnostunut tekemisistäni. Herolta lähti paljon karvaa, koska se oi alkanut vaihtamaan talvikarvaansa kesäkarvaan. Sain ponin myyjältä vielä suitset, liinan ja raipan. Hero olisi halunnut mielummin vain hamuta kuolaimia ylähuulellaan, mutta se tajusi pian idean että ne pitäisi ottaa suuhun. Laitoin vielä liinan kiinni kuolaimeen, jonka jälkeen talutin Heron kentälle. Kävelin ori kanssa muutaman kierroksen uralla jolloin tein muutamia pysähdyksiä. Poni reagoi pysäyttäviin auihin todella hyvin. Seuraavaksi otin orin ympyrälle ja se tajusi heti mistä oli kyse. Herolla ei ollut kovin hyvä kunto, joten en juoksuttaisi sitä kauaa. Pyysin orin raviin, johon se lähtikin reippaasti. Tarkastelin Heron liikettä, joka näytti hyvältä, se oli tasaista ja lennokasta. Vaihdoin vielä suuntaa ja se sai ravata vielä hetken toiseenkiin suuntaan. Otin vielä lyhyesti laukkaa molempiin suuntiin, että näkisin myös vähän millainen sen laukka on. Orilla oli pitkä ja hyvin pyöivä laukka josta olisi hyötyä esteradoille.
Juoksutuksen jälkeen teimme myyjän kanssa kaupat ponista ja kyselin vähän mitä kaikkea orille oli opetettu. Ponilla oli ainakin hieno suku, emän isä voittanut kenttäratsastuksen Maailman mestaruus kultaa. Kun kaupat oli tehty lastasin ponin rekkaan kahden muun ponin sekaan, jonka jälkeen matka kohti seuraavaa hevosten lepopistettä alkoi.

27.04.2015 - Keväinen maastoreissu, omistajan kirjoittama

Aurinko paistoi, linnut lauloi, ihana kevätpäivä! Mikä olisikaan parempi päivä maastolenkille? Nappasin riimunnarun naulakosta, ja suuntasin tien kohti Heron tarhaa. Poni oli nauttimassa keväisistä päiväunistaan, mutta se nousi ja hörisi kun saavuin paikalle. Tervehdin oria ja annoin sille sokerinpalan. Lähdin tauttamaan ponia kohti hoitopuomia jossa se olisikin mukava hoitaa. Kiinnitin herran siihen ja lähdin hakemaan kaikki kamat tallista jo valmiiksi että päästäisiin sitten heti matkaan. Tavaroiden roudaaminen puomille olikin sitten vähän haastavaa kun tavaravuoreen kuului satula, suitset, kypärä, hanskat , harjat, suojat ja vaikka mitä... Onnistuin kovalla vaivalla kantamaan kaikki tavarat perille asti, ja saldona oli vain kolme matkan aikana tippunutta tavaraa. Poni katsoi minua hämmästyneenä kun aloin tyhjentämään tavaravuorta maahan ja hoitopuomin päälle. Hero alkoi rentutumaan kun harjailin sitä kumisualla. Poni oli varsin puhdas vaikka se olikin makoillut tarhassa. Kun olin saanut oriin harjattua, varustin sen pikaisesti jonka jälkeen oltiinkin valmiita lähtöön.
Nousin Heron selkään tallin pihassa, jossa kiristin satulavyön ja säädin jalustimet sopiviksi. Kun kaikki oli valmista, pyysin ponin liikkeelle ja lähdimme kävelemään kohti maastopolkua. Kaviot kopisi tiellä, josta käännyimme pian metsäpolulle. Metsässä tuoksui kevät ja auringonvalo pilkisti puiden välistä. Metsässä ei kuulunut muuta kuin lintujen laulu ja Heron satunnaiset pärskähdykset. Pian aukeni heikkatie jossa oli sopiva pohja ravata. Siirsin oriin verkkaiseen raviin. Hero ravasi korvat hörössä, musta harja hulmuten tuulen mukana. Poni nautti maastoilusta täysin siemauksin, ja niin kyllä minäkin. Ravasimme sen ajan että oriin lihakset lämpenesivät jonka jälkeen siirsin herran käyntiin. Taputin ponia kaulalle ja annoin sen hengähtää hetken. Käveleskelimme muutaman minuutin jonka jälkeen eteemme avautui pitkä suora. Pyysin Heron laukkaan, eikä ponia tarvinnut toista kertaa käskeä. Ori laukkasi häntä tötteröllä kavioiden rummuttessa hiekkatien pintaa. Välillä poni kiihdytti reippaampaan laukkaan, ja välilä se taas hidasti. Kun olimme laukanneet suoran loppuun siirisin Heron ravin kautta käyntiin. Poni siirtyi pärskien hitaampaan askellajiin ja ravisteli päätäkin muutaman kerran, jonka jälkeen se liikutteli kuolainta suussaan. Käynnissä tein muutaman väistön tien puolelta toiselle. Hero teki väistöt hyvin, joten tein niitä vain muutaman ja kehuin oria. Ravailin vielä hetken että ori saisi loppuverrytellä. Ravissa Hero hieman innostui ja pyrki välillä laukalle. Herra kuitenkin tyytyi ravaamaan kun tajusi ettei enää laukata. Kun olimme noin kilometrin päässä tallilta, siirsin Heron käyntiin ja annoin sen kävellä. Poni vaikutti tyytyväiseltä sen kävellessä ripein askelin kohti kotia. Pian siirryimmekin jälleen metsäpolulle, jossa lenteli perhosia ja muutama kärpänenkin tuli vastaan.
Perillä laskeuduin alas oriin selästä ja talutin sen hoitopuomille. Riisuin ponilta satulan ja suitset, laitoin riimun päähän ja kiinnitin ponin hoitopuomiin kiinni. Asettelin varusteet puomin päälle, jonka jälkeen tartuin harjaan. Harjasin Heron huolellisesti, jonka jälkeen putsasin vielä kaviot ja harjasin sekä harjan ja hännän. Hain tallista kylmäyssuojat ja laitoin ne ponin jalkoihin. Kun olin saanut kylmäyssuojat laitettua, talutin Heron omaan karsinaansa johon se saikin melkein heti iltaruokansa. Herran syödessään ruokiaan lähdin hakemaan tavarani hoitopuomilta pois. Järjestelin kaikki tavarat satulahuoneeseen omille paikoilleen. Kun kylmäyssuojat oli ollut riittävän kauan jaloissa, otin ne pois ja jätin ponin rauhassa lepäämään.

15.09.2015 - Hoitopäivä, omistajan kirjoittama
Tänään Herolla oli vapaapäivä, joten vain hoitaisin sen tänään. Olin juuri saanut haettua kaikki hevoset talliin yöksi, ja nyt minulla olisi aikaa mennä hoitamaan Hero. Menin orin karsinalle ja kun avasin oven, poni hörähti suloisesti ja katsoi uteliaasti minuun. Tervehdin Heroa ja talutin sen pesupaikalle. Kävin hakemassa kaikki tarvittavat harjat varustehuoneesta pesupaikalle. Varusteehuoneessa tuoksui vastakeitetty kahvi, ja havaitsin yhden tallitytöistä keittämässä kahvia viereisessä taukohuoneessa. Palasin harjojen kanssa orin luo ja päätin aloittaa ponin puunauksen pesemällä sen kuraiset jalat. Laitoin hanan päälle ja aloin jynssäämään kuraa herran jaloista pois. Kovin kauaa jalkojen pesussa ei mennyt, joten sain siirtyä jo harjaamiseen. Harjasin aluksi orin läpi kumisualla, josta Hero nautti alahuuli roikkuen. Tämän jälkeen otin pölyharjan ja harjasin sillä kaiken irtolian pois. Seuraavaksi puhdistin orin kaviot, joissa olikin kuraa samalla mittaa kuin itse jaloissa. Kun olin saanut Heron kaviot siisteiksi, pesin vielä omat kädet liasta ja sitten sain siirtyä jouhien selvittelyyn. Aloitin selvittämisen harjasta ja siirryin sitten häntään. Ponin häntä oli kasvanut jo aika pitkäksi, joten päätin lyhentää sitä nyt vähän. Hain sakset taukohuoneesta ja nipsaisin muutaman sentin selvitetystä hännästä pois. Nyt kun minulla oli sakset kädessä, siistin vielä Heron vuohiskarvat. Herra akoi näyttää koko olemukseltaan siistimältä kun häntää oli leikattu ja vuohiskarvoja siistitty. Ori alkoi olla valmis, joten vein hrjat takaisin omille paikoileen ja otin muutaman porkkanan palan mukaan. Annoin porkkanan palat Herolle, jonka jälkeen vein sen takaisin karsinaan odottamaan iltaruokiaan.

18.09.2015 - Estevalmennus, omistajan kirjoittama

Saavuimme Heron kanssa kentälle johon olikin jo pystytetty esteitä. Hero innostui jo heti esteet nähdessään, sillä se tiesi että niitä pääsisi hyppäämään. Valmentajanamme oli tänään Maria Sky, jonka valmennuksissa en orilla ole aikaisemmin ollut. Kerroin Marialle vähän ponin ratsastettavuudesta, että Maria sitten osaisi meitä vähän paremmin neuvoa. Kun Hero oli saanut käveleskellä rauhassa, pyysin ponin raviin. Hero kävi aavistuksen kuumana, mutta rauhoittui kyllä kun oli ravannut pari kierrosta.
Verryttelyn jälkeen siirryimme hypäämiseen. Aluksi tulimme ihan vain pientä ristikkoa ympyrällä muutaman kerran. Hero tuli joka kerta hyvin esteelle ja paikat osui kohdalleen. Ristikkohyppyjen jälkeen tultiin vielä kaikki radan linjat erikseen. Ensin tultiin pitkällä sivulla oleva kolmen esteen linja, joidenka kaikkien esteiden väliin tulee kolme laukkaa. Se jälkeen tultiin H-B lävistäjälinjalla oleva muuri- ja vesieste sarja jonka jälkeen tuli käännös oikealle, ja sitten seuraavalle pitkälläsivulla oleva yksittäinen okseri. Ensimmäisellä kerralla kolmen esteen linjalle Hero ei hahmottanut kunnolla välejä, ja osalle esteistä se lähti kaukaa ja osalle se tuli pohjaan. Linja tultiin vielä toisen kerran ja toinen kerta oli huomattavasti sujuvampi. Muuri- vesieste sarjalle ori tuli aavistuksen kiireisesti, ja se otti aika paljon ilmavaraa hypyissä. Yksittäiselle okserille ori tuli oikein hyvin.
Seuraavaksi oli koko radan menemisen aika. Esteet olivat ensin noin 80-90 senttiä jotka olivat ponille helppoja hypättäviä. Ensimmäinen rata oli tasainen ja hyvä, joten esteet nostettiin metriin. Toisella radalla kolmen esteen linan viimeinen este tuli alas, sillä ori tuli aikalailla pohjaan ja se kerennyt ottamaan enää kunnon hyppyä. Muuri- vesieste linjalle Hero tuli oikein mallikkaasti ja viimeisellekkin esteelle tui hyvä hyppy.
Viimeisellä radalla esteet olivat jo ihan kunnon korkeuksilla, 130 sentissä. Viimeinen okserin korkeus hipoi jo 135 senttiä. Viimeinen rata menikin sitten aivan mahtavasti, koko rata oli tasainen ja rytmi säilyi koko radan ajan. Taputin oria radan jälkeen kaulalle ja hyppääminen lopetettiin onnistuneeseen rataan. Poni sai loppuverrytellä pitkin ohjin rennosti ravissa ja käynnissä.

Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen