Suomenhevostalli

Harmonia

Tarina toteutuneesta unelmasta

Tervetuloa!

Joskus mulla oli unelma. Unelma valkoisista poneista, fiineistä koivukujista, sinivalkoisista ruusukkeista, laitumilla kirmailevista varsoista, sekä unelma ihan ikiomasta perheestä. Jossain päin Karjalaa iskä piti suomenhevostallia ja sai mut taivuteltua jatkamaan omissa jalanjäljissään aina vain suurenevan tallin kanssa. Mutta mä en saanut niitä valkoisia poneja, en sinivalkoisia ruusukkeita enkä pitkäjalkaisia varsoja. Mä sain valvottuja öitä, pitkiä kisareissuja, päästään vialla olevia suomenhevosia. Mutta kun tuli mies, tuli lapset ja tuli ne pitkäjalkaiset varsat, ensimmäiset omat kasvatit. Kun me saatiin iso talo järven rannalla, kilpahevosia, sinivalkoisia ruusukkeita, silloin puhuttiin meidän toteutuneesta unelmasta. Tämä on se tarina.

Suomenhevostalli Harmonia perustettiin alkukesästä 2015 vanhan kartanon perukoille, ja siitä asti ollaan haettu sitä omaa juttua. Pitkän etsinnän ja pohdinnan tuloksena päädyttiin kasvattamaan hyväluonteisia, kapasiteetikkaita kilpahevosia niin käyttöön, kuin näyttöönkin. Kun jalostusmateriaalia hankittiin, meni kaikki pikkuisen överiksi, mutta se vain lisäsi halua tehdä tätä täysillä, ja ollaan tässä koko sydämellä mukana. Pienimuotoisesti meiltä löydät järjestettävän myös valmennustoimintaa, josta voitkin lukea lisää toiminta-välilehden alta. Me tavoitellaan pientä palasta täydellisyyttä. Tervetuloa seuraamaan meidän perheen arkea.

tallin omistaa:
annika n (VRL-10352)
(annika.nurmiranta@gmail.com)

viimeisin päivitys 21.02.2016

Päiväkirja

21.02.2016 - Hiljaiselo jatkuu.

Helmikuun laatuarvosteluista odotellaan tuloksia, suomenhevosten laatuarvostelusta Jerelle saatiin hienosti ykköspalkinto! Lisäksi helmikuun kantakirjatilaisuudessa Prkele ja Lohdunkantaja palkittiin II-palkinnolla, ja Möö ja Pullaralli III-palkinnolla. Myös varsa-arvioinnissa käytiin, ja mukaan saatiin I-palkinnot Lasikeijulle, Viluarille ja Stellalle, II-palkinnot Pumpulille, Neemille, Villipimulle ja Hurmokselle sekä III-palkinto Laululinnulle. Jälleen kerran ollaan todella ylpeitä meidän hevosista, ja vielä odotellaan tuloksia Yleislaatuarvostelusta sekä KRJ-laatuarvostelusta, joissa on Jeren lisäksi Routaruusu. Myös VSN Champion-palkintoja on jälleen anottu kolmin kappalein! Uutena tulokkaana talliin on saapunut Liekkisointu-tamma Mörkövaarasta. Talliin saapuu lähiaikoina myös uusia suomenhevostuonteja, ja muiden tallien kasvatteja, niitä siis odotellessa!

26.01.2016 - Pinnan alla tapahtuu!

Laatuarvosteluista odotellaan vielä tuloksia, mutta Rokkenrolli palkittiin suomenhevosten laatuarvostelussa hienosti I-palkinnolla! SV-tilaisuudesta Ripsari ja Rullakartiina saivat hienosti ykköspalkinnot, sekä Prkele, Lemmentohtori, Taisto, Vesuriina ja Kutinatar palkittiin hienosti kakkospalkinnoilla! Tammikuun kantakirjasta puolestaan Siipirikko toi kotiin II-palkinnon ja Harhakuvia, Myrkkytatti, sekä Jumalleikki palkittiin III-palkinnoilla. Ja niin ikään Prkele sekä Stella palkittiin VSN Champion arvonimellä! Edelleen Kesävilja on yleislaatuarvostelun tammikuun tilaisuudessa, Merirosvo komeilee KRJ-laatuarvostelun osallistujalistassa sekä Rokkenrollii on ERJ-laatuarvostelun tammikuun tilaisuudessa.

Talli sai myöskin uusia asukkaita näin tammikuun lopulla. Rikkoveri, Paholaistanssi, Kuunmorsian sekä Tikaritappaja saapuivat täydentämään suvuttomien koulusuomenhevosten kantaa, ja oma kasvatti Sinihalla saateltiin maailmaan 24.01.2016. Lisäksi Huvituksesta meidän iloksi muuttivat Viikinki, Leidilei sekä Seireeni, joista odotellaan koulukenttien valloittajia! Muutamaa omaa kasvattia odotellaan vielä syntyväksi, ja talliin saapuu ihan pian myös uutta suvullista vahvistusta yhteistyötalleilta!

16.01.2016 - Uusi vuosi, uudet kujeet.

Meillä juhlittiin, kun Rokkenrollii palkittiin Yleislaatuarvostelussa hienosti ykköspalkinnolla, sekä Kesävilja ykköspalkinnolla KRJ-laatuarvostelussa! Laatiksiin valmistautuu lauma muitakin hevosia, joten helmikuussa tulee tilaisuuksissa varmasti olemaan ruuhkaa meidän hevosten osalta! Uusia hevosia ei meidän talliin (Tuukan onneksi..) ole saapunut, mutta pientä vihjailua uusista on ainakin ollut ;) Ehkä tehdään koko perhe joku hevosenhakureissu piakkoin. Uusia kasvattejakaan talliin ei ole syntynyt, tosin kivasta yhdistelmästä oleva Juolevi lähti maailmalle :) Ilmoitusluontoisena asiana voidaan kuitenkin ilmoittaa, että Harmonia jatkaa hiljaiselolla jonkin aikaa.

26.12.2015 - Joulutohina käynnissä

Miehekkeen valittaessa vieressä rahanmenoa, seuraan mä hullunkiilto silmissä myynti-ilmoituksia uusista hevosista, ja myhäilen vieressä, että eiköhän muutama tuonne joukkoon mahdu. Kuluneen syksyn aikana ollaan tehty hetken mielijohteesta talliin iso remontti, osteltu hevosia, kun ne on vaan ollut söpöjä ja ravattu kilpailuista toiseen. Tossa vietettiin joulukin, ja meidän lapset kasvaa kohisten. Niiltä osin arki onkin ennallaan. Omat tammat ovat varsoneet ihania kasvatteja, ja ei voi muuta kuin tuhista ylpeydestä. Kun mä oon tyytyväinen, niin eikö muutkin oo? ;)

Talliin on tosiaan saatu uusia hevosia ja näistä voitaisiin päällimmäisinä mainita orit Styranki, Aamuhuurre, Jamuel sekä tammat Haamukipu, Veenneito, Suklaarohmu, Vikinäjorpakko sekä pikkutamma Misteli. Kuluneen syksyn aikana myös omat kasvatit ovat keränneet menestystä kilpakentillä kuin myös Banskun I-palkinnon osalta suomenhevosvarsojen arvioinnissa! Joulukuun kantakirjaustilaisuudesta saatiin kotiin neljä palkittua hevosta, II-palkinnon saanut Ruusunkukka, sekä kolmospalkinnolle yltäneet Elovilja, Villi ja Aarre. Samaisen kuun varsa-arvioinnistakin tuli tyylikkäästi kaikille seitsemälle palkinnot mukaan, ja joulukuun Yleislaatuarvostelussakin Rokkenrollii yrittää pokata jonkin palkinnon kotiin. Ihanaa uutta vuotta kaikille kävijöille, toivottaa meidän koko perhe.

♥ Kurkistathan myös ystävyystallimme Hervannan sekä Kuuralehdon? ♥
♥ Yhteistyössä kanssamme Tiilikanoja, Fiktio, Moondance & Naukaisu