virtuaalihevonen - a sim game horse

Viisikon Iltasatu

© VRL-06066

Virallinen nimiViisikon Iltasatu
Rotu, sukupuoliSuomenhevonen, tamma
Säkäkorkeus, väri158cm, punarautias
Syntymäaika, ikäs. 03.03.2015, 8v
Rekisterinumeroei rekisterissä
Omistajaannika n, VRL-10352
KasvattajaIreth, Viisikko
PainotuslajiKouluratsastus
KoulutustasoVaativa B, 60cm

Tavoitteena KTK sekä KRJ-laatuarvostelu

Luonnekuvaus

tulee!

Sukutaulu

i.
Fiktion Unilukkari
ii.
Huvin Urbaanitarina
iii.
Huvin Uniikki
iiii. Unisieppari
iiie. Severiina
iie.
Lakean Iltatähti
iiei. Kuusimetsän Jali
iiee. Ilon Pilvi
ie.
Koistilan Tutuna
iei.
Ruuti-Poika
ieii. Viluari
ieie. Parma
iee.
Huvittajan Tutteli
ieei. Velttoori
ieee. Tuutsie
e.
Villahaan Tarina
ei.
Villahaan Eemeli
eii.
Fiktion Ilmari
eiii. Alpin Iljas
eiie. Lauha
eie.
Elo-Saima
eiei. Neron Nuotti
eiee. Elo-Välke
ee.
Villahaan Taiatar
eei.
Kuu-Poika
eeii. Kukkurukuu
eeie. Veskariina
eee.
Villahaan Talviira
eeei. Karmava
eeee. Tampuriini

Jälkeläiset

s. 00.00.0000 o. Harmonian orivarsa - i/e. Isä - om. omistaja
s. 00.00.0000 o. Harmonian orivarsa - i/e. Isä - om. omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ - 7 sij.
03.07.2015 KRJ, Allim's Sporthorse, Vaativa B, 05/40
08.07.2015 KRJ, Allim's Sporthorse, Vaativa B, 05/40
09.07.2015 KRJ, Allim's Sporthorse, Vaativa B, 05/40
13.10.2015 KRJ, Kuuralehto, Helppo A, 02/40
13.10.2015 KRJ, Kuuralehto, Helppo A, 01/40
21.10.2015 KRJ, Kuuralehto, Helppo A, 01/40
24.10.2015 KRJ, Kuuralehto, Helppo A, 01/40

Valmennukset

Kouluvalmennus (290 sanaa) - kirjoittanut iipu (VRL-14091)

Kentällä minua odotti suomenhevonen ratsastajansa kanssa. Iltasatu oli lämmitelty valmiiksi, mutta huomasin heti, että tamma liikkui jännittyneesti, kuin odottaen jotain mitä säikähtää. Pyysin ratsukon pääty-ympyrälle ravissa. Ravissa tehtiin pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä, joiden avulla Iltasatu saisi muuta mietittävää, eikä kerkeäisi miettimään muuta. Tamma kuunteli kuuliaisesti apuja ja oli todella herkkä, eikä tämä tehtävä ollut sille haasteellinen. Hetken päästä lisäsin pysähdysten tilalle peruutukset, joiden kautta tehtiin laukannostoja. Iltasatu alkoi rentoutua, mutta todella vähän kerrallaan. Tehtävä tehtiin molempiin suuntiin. Laukannostot sujuivat hienosti, joten vaihdoin tehtävää, ennen kuin hevonen kerkeäisi kuumua.

Ratsukko sai jatkaa laukkatyöskentelyä. Tehtävänä oli tulla laukassa lävistäjälle, vaihtaa laukka ja seuraavasta kulmasta uusi lävistäjä. Iltasatu laukkasi kevyesti, hyvää ja etenevää laukkaa. Se oli löytänyt lisää rentoutta, mikä oli erittäin hyvä. Laukanvaihdot tehtiin ravin kautta niin, että väliin tuli kolme askelta ravissa. Ensimmäiset raviin siirtymiset olivat kiireisiä ja hevonen kadotti tasapainon ja muodon, eikä seuraava laukannosto sitten tietenkään ollut kovin nätti. Rauhallisuutta jouduttiin taas etsimällä etsimään, mutta kun sopiva tempo lopulta löytyi, olivat siirtymiset hienoja.

Lopuksi tehtiin asetuksia ja taivutuksia ravissa ja käynnissä. Ne luonnistuivat heti alusta alkaen, pysyvä rentous oli löytynyt ja meno näytti hyvältä. Iltasatu ei kaikesta laukkaamisesta huolimatta touhottanut yhtään, ehkä se oli saanut suurimmat energiat jo purettua. Huolellisten taivutuksien sekä asetuksien avulla Iltasatu pysyi kuolantuntumalla, vaikka se sai hieman löysemmät ohjat ja näin hevonen sai lopuksi hieman verrytellä vielä ravissa ilman sen kummempaa työstämistä.

Kouluvalmennus (258 sanaa) - kirjoittanut Venn.

Saavuin Viisikon Iltasadun kotitallille pitämään kaksi valmennusta. Siitä olikin kulunut pieni ikuisuus, kun viimeksi olin käynyt vierailla talleilla valmentamassa muita ratsukoita. Tallilla oli suuri kenttä, ja koska ilma oli varsin kaunis, päätin pitää valmennuksen pihalla. Rajasin kentälle pienemmän kouluratsastuskentän puomeista, ja samassa ratsukko saapuikin jo valmiina kentälle. Silmäilin siistiä ratsukkoa - ratsastaja vaikutti varsin rennolta, samoin hevonen. Käskin heidän kävellä aluksi pari kierrosta vapain ohjin. Tamma liikkui hyvin, jopa vapaalla ohjalla. Kun käskin koota ohjat, hevosen askeliin tuli tiettyä jännittyneisyyttä - päivän sana tulisi olemaan siis rentous. Laitoin ratsukon näyttämään minulle ensin kaikki askellaljinsa - käynti oli tasaista, mutta hieman jännittynyttä. Ravi kulki hyvin, siinä ei ollut valittamista. Laukan kanssa ei ollut ongelmaa, mutta pieni jännittyneisyys paistoi siitäkin. Seuraavaksi pyysin hieman taivuttelemaan ja venyttelemään Iltasatua volttien avulla, mikä ei tuottanut ongelmia. Taivuttelujen jälkeen harjoiteltiin siirtymisiä, pääosin käynnistä laukkaan ja takaisin. Pyrin saamaan reaktioajan lyhyemmäksi, ja samalla hieman tekemistä Iltasadulle, keskittyminen kun yleensä auttaa jännittämiseen. Kun ratsukko sai kolme melkein täydellistä siirtymistä peräkkäin, annoin heidän levätä hetken. Kehuin heitä parilla sanalla, ja ratsastaja sai siitä ilmiselvästi uutta puhtia - seuraavaksi teetin heillä hieman pääty-ympyröitä laukassa, ja tavoite oli saada Iltasatu kulkemaan rennosti. Ratsukko suoriutui tästä hyvin, ja meno näytti oikesti hyvältä. Molemmat keskittyivät nyt hyvin tehtävään, ja hetken päästä annoin heille luvan ravata pitkien ohjien kanssa - se auttaa hevosta rentoutumaan ja venyttämään kaulaa, ja ratsastajan tasapaino saa samalla hieman treeniä. Lopuksi vielä loppukäynnit, ja valmennus oli siinä - ei tehty mitään kovin erikoista, harjoiteltiin perusjuttuja ja siirtmisiä. Lopputuloksena oli hyvä ratsukko, jossa sekä hevonen että ratsastaja kulkivat rentoina ja kuuntelivat toisiaan - onnistunut valmennus siis.

Päiväkirjamerkinnät

10.11.2015 Turhautumista treenaamisen suhteen (206 sanaa)

Iltasadun kanssa ollaan täydellisessä umpikujassa, sillä treeneistä ei saa sellaista hyvää fiilistä, ja tamma on uhattu lähettää makkaratehtaalle. Tuukka on jarrutellut, sillä hän tammasta tykkää, ja se on kuulemma maastossa aivan huippu. Muttakun sen pitää olla koulukentillä huippu!!! olen monesti karjunut miehelle, mutta hän on pitänyt päätöksestään kiinni. No, tänään oli taas kauhulla odotettu päivä, kun oli vuorossa koulutuuppingit Iltiksen kanssa. Masentuneena raahasin tamman kentälle ja nousin selkään ja rauhakseen kiristin vyön ja laskin jalustimet. Käveltiin pitkä aika kentällä, sillä yritin kuumeisesti miettiä, että missä me onnistuttaisiin. Ettei tulisi koko ajan vaan sitä paskaa niskaan noin niinkun kuvainnollisesti. No, aloittelin ihan ravaamalla kenttää ympäri kevyessä ravissa, suhteellisen kevyellä tuntumalla. Koetin ratsastaa tammaa hieman enemmän takaa eteen, mutta en sen suuremmin mitään säätänyt. Ihmetyksekseni tamma liikkui ihan kivasti eteen, ja sen tunsi, kun se otti enemmän takaosaa käyttöön. Näinpä jatkettiin jumppailuita tehden paljon voltteja, suunnanvaihtoja, kaarevia uria sun muuta mukavaa, jossa ei liiemmin aivoja tarvinnut käyttää. Fiilis tähän mennessä oli siis hyvä! No, tehtiin vielä muutamia hassuja voltteja, ja loppuun paaljon laukkaa kevyellä tuntumalla tehden pääty-ympyröitä ja keskiympyröitä sekä pari kierrosta mentiin ihan niin kovaa kuin tamma halusi. Tuntui taas pitkästä aikaa siltä, että kyllä tästä hyvä tulee! Treenin jälkeen tamma pääsi kuivaus- ja sadeloimen kanssa tarhailemaan.

30.06.2015 KRJ-Cup (327 sanaa)

Helppo A, sij 244/280 & Vaativa B 46/263?!?

No, itkuksihan se meni, sillä Iltis oli koko Helppo A-radan ihan täydellisen pihalla koko hommasta, ja näytti lähinnä kamelilta. Ihan alkutervehdyksestä lähtien tamma possuili koko ajan oikein huolella, ja jo siinä vaiheessa selässä oli turhan hiiltynyt kuski, ja loppurata menikin sitten vaan pakolla läpi, saatiin me sentään ravilisäyksestä 8! Prosentteja saatiin kaikesta huolimatta 58,65%. Turhautuneena mentiin odottelemaan verkkakentälle Vaativa B:n alkua, ja Tuukka toi mulle raipan ja päätin, että tamman possuilulle pistetään piste vielä, kun kaikki ei ole mennyt pieleen. Ravailtiin verryttelyalueella oikein isoa ravia, ja aktivoitiin takaosaa. No, Iltis oli sitä mieltä, että sehän ei mitään tee, koska hän on tehnyt jo kaikkensa. Paskanmarjat, ja kun komensin kerran, hyppäsi tamma kahdelle jalalle, josta saikin uuden kommennuksen, ja sitten mentiinkin reippaasti eteen. Otin suosiolla laukkaa, ja taivutin oikein huolella, ja sain tehtyä pieniä laukkavoltteja, ja lävistäjällä vaihdon ja taas jatkettiin. Ja taas mentiin kohti seinää. Taas keulittiin. Ja taas allekirjoittaneen hermo meni. Jatkoin ravissa työstämistä, reippaassa temmossa, siitä pysähdyksiä, suoraan raviin ja paljon voltteja, lisäyksiä. Välillä raipan napsahtaessa tamma pisti korvat luimuun ja oikeen polkaisi toisella takasella. Se oli oikea Neiti Kiukkuperse. No, vielä laukkaa, ja parit väistöt ravissa, ja sitten käveltiinkin reilusti, sillä luokan alkuun oli aikaa, ja tamma alkoi olla varsin kyllästynyt.

Lähdettiin sitten verkkaan ihan positiivisin mielin, kun Tuukka oli kaivanut laukusta mulle ruokaa ja kun Iltis oli saanu muutaman suullisen heinää ja vettä, oltiin valmiita lähtöön. Me lähdettiin porukan kärjessä, joten verkkaan ei kauheesti aikaa jäänyt, tein vaan parit väistöt ja laukat ja ravit kuntoon parin pysähdyksen kera. Sitten lähdettiin radalle ja matkalla viskasin vielä raipan perässä juoksevan Tuukan syliin (tai ainakin toivoin, että se meni oikealle ihmiselle..). Rata meni ihan ok:sti, ja toivoin peräti sijoitusta, sillä olin tyytyväinen ja arvostelupaperin mukaan saatiin lisäyksistä, alku- ja lopputervehdyksistä, sekä väistöstä oikealle kasit, loput oli seiskan ja kuuden välillä. Kaikenkaikkiaan oltiin tyytyväisiä, ja prosentein 68,43% oli hyvä lähteä, ja loppujen lopuksi oltiin sijalla 46 kaikenkaikkiaan 263 osallistujasta. Hieno, hieno heppa <3