Virtuaalihevonen

Tiilikan Prkele Tahtia Lyö

VSN National Champion, KTK-II, SV-II


Virallinen nimi Tiilikan Prkele Tahtia Lyö RekisterinumeroVH16-018-0105
Rotu & sukupuolisuomenhevosori Säkäkorkeus & väri160cm, musta
Syntymäaika02.11.2015, 4v KasvattajaSylvester, Tiilikanoja
Painotuslajikoulupainotteinen KoulutustasoVaativa A, 80cm
Omistaja annika n VRL-10352 Kotitalli suomenhevostalli Harmonia

Meriitit

VSN Champion myönnetty 26.01.2016

VSN National Champion myönnetty 06.02.2016

Tammikuussa 2016 suomenhevosvarsa-arviointi:
rakenne 7, suku 8, käytöskoe 15, ratsastuskoe 6,5 + 7, luonne 15 = 58,5 = SV-II
(käytöskokeen 6. 63,939%:lla, koulukokeen 5.)

Helmikuussa 2016 suomenhevoskantakirja:
19 + 19 + 19 + 19 = 76p = KTK-II


Luonnekuvaus

"Mutkun Tuukka mä haluan Prkele-ponin!" Pitkään jatkuneen vikinän allekirjoittaneen osalta, Tuukka heltyi, ja otti ihan itse yhteyttä sylttikseen ja ilmoitti meidän saapuvan katsomaan myytäviä varsoja. Eikai siinä, lähdettiin kohti Tiilikanojaa, jonka nimen tuo miehekkeeni lausui varmasti sata kertaa väärin ja aiheutti sillä jokaisella kerralla naurukohtaukset allekirjoittaneelle. No, tallille saavuttuamme, oli sylttis meitä vastassa, ja päästiin katsomaan myytäviä varsoja. Siellä niitä oli emiensä vieressä tarhassa. Ja erityisesti kimon tamman vieressä poukkoileva musta varsa alkoi kiinnostaa, ihan vain nimensä perusteella. Niitä maankuuluja prkele-vauvoja! Ja se oli hyväkäytöksinen, musta väriltään, ja oikein osuvasti nimetty. Ja sen kummempia kyselemättä, lähti tuo omanarvonsa tunteva orivarsa meille. Se kun alkoi olla sopivasti vieroitusiässäkin.

Yleisesti ottaenhan Prkele on varsin leppoisa tapaus. Mutta se tietää mistä naruista vetää, ja milloin äiskää ei kannata ärsyttää (hyvä heppa!). Karsinalle mentäessä ori on varsin positiivisena vastassa, naama ihmisen taskulla saman tien - herkkujen toivossa se on aina. Prkeleen lempinimi saattaa aiheuttaa naurukohtauksia, mutta koska se on vähän Prkele, niin kai sen lempinimikin voi olla sellainen. Ori tasan tarkkaan tietää, milloin se saa esittää, ja milloin se tajuaa olla vaan kiltisti ettei ne perkeleet rupea lentelemään. Poniraukka kun saattaa luulla että äiskä heittää The Prkeleen seinään, eikä vain luettele jokaista kirosanaa, mitä vain maailmasta löytyy. Prkele luottaa ihmiseen, ja tietyissä tilanteissa se on ihan lapanen, ja vähän liiankin lälly. Se tykkää lääppimisestä ja ruoasta.

Harjapakin kolinan kuullessaan Prkele-poni on ihan fiiliksissä, kun se tietää että sitä hoidetaan ja rapsutellaan ja kiillotetaan. Ori rakastaa ruuan ja söpöilyn lisäksi show shineä, ja kaikennäköisiä hoitotoimenpiteitä - aina kengityksestä eläinlääkärin tarkastuksiin! Useimmiten kiltisti se nostaa kaviot, antaa kiertää takaa, kuin kiristää satulavyönkin ongelmitta - kunhan kyseessä on se orin uusi Prestige, koska se haluaa vain parasta itselleen (ja äiskälle). Pääosin myös suojat ja pintelit annetaan laittaa oikein nätisti, joskin joskus harvoin ori saattaa ruveta innostuksissaan nostelemaan jalkojaan hieman liian innokkaasti. Silloin pieni komennus ja poni on varsin nöyrää poikaa sen jälkeen. Pään harjaus ja suitsiminenkin sujuvat oikein mallikkaasti, kunhan ihminen tietää mitä tekee ja pitää ohjat käsissään. Talutustilanteissa ori on ihan lapanen, eikä siitä ole edes tammojen kiima-aikaan vaaraa kenellekään. Se vähän ihmettelee vierestä ja tyytyy ehkä heilauttamaan häntäänsä laiskasti. No, ori se on sekin.

Selkään noustessa orista löytyy heti alkuun oikein ahkera työmyyrä, ja se on alusta asti täysillä mukana - jos ratsastajakin on! Pelkkä matkustelu ei tule kyseeseen, tai kohta matkustelee niin ratsastaja kuin ponikin. Prkele pitää laittaa oikeasti töihin, eikä tyytyä jotain sinne päin-suoritukseen. Niin halutessaan ori näyttää isoa liikettä ja työskentelee koko kropallaan koko ajan - täysillä. Ravi- ja laukkalisäykset, väistöt sekä keskiravit ovat Prkeleen bravuureita, ja sen kyllä huomaa. Orillahan on todella iso liike suomenhevoseksi, mutta kyllä se näkyykin kouluradan prosenteissa! Ori tekee, jos se haluaa, tai vaikkei haluaisikaan, niin kun se laitetaan töihin. Ratsastajaltaan ori vaatii hyvää tasapainoa sekä käden ja jalan hallintaa, sillä heiluvista perunasäkki-ihmisistä se ei tykkää ollenkaan - ne lentää alas sadasosasekunnissa. Silloin tällöin on niitä pelkopäiviä, kun ori kehittelee jokaiseen kentän nurkkaan virheitä menninkäisiä, tai tuulen suhina puiden latvoissa onkin jokin ihmeellinen mörkö. Kun on sellainen päivä, sen kyllä näkee, kuulee ja tuntee aivan varmasti. Esteillähän ori ei loista. Se on suoraansanottuna ihan alkeistasolla koko hevonen siinä hommassa. Kyllä se esteistä yli menee, mutta jarrut sun muut hienoudet ovat kateissa ja vauhti korvaa taidon puutteen. Prkele on kyllä ihan kiltti, tavallaan. Vauhtia piisaa, ja ratsastajan pitää olla miltei liimattuna satulaan, että hypyt luonnistuvat. Jonkinlaisen radankin saa ratsastettua, kun vaan uskaltaa ja antaa mennä. Ja kun ollaan sen "oman homman", eli kouluratsastuksen parissa, kaikki sujuu ja kilpailuissa ori antaakin kaikkensa ja on usein niin hyvä ettei sanotuksi saa. Mun ikioma Prkele-poni. Rakastettu ja vihattu.


Suku

i.
Seljasaaren Jere
KTK-III
ii.
Velmeri
iii.
Aito Velmu
ei virtuaalimaailmassa
iiii. Veijalainen evm
iiie. S.P. Dimangi evm
iie.
Kiesus
ei virtuaalimaailmassa
iiei. Kiri-Palo evm
iiee. Ainon Yllätys evm
ie.
Hiluvinna
iei.
Hilperi
ei virtuaalimaailmassa
ieii. Pieksu-Pyy evm
ieie. Hennikki evm
iee.
Armanna
ei virtuaalimaailmassa
ieei. Aimo-Arvokas evm
ieee. Lumimarja evm
e.
Tiilikan Lokki Prkele
ei.
Marttojen Majesteettinen Majoneesi
eii.
Maailman Valtias
ei virtuaalimaailmassa
eiii. Kuningas Lear evm
eiie. Neito Arvokas evm
eie.
Pikku Mamselli
ei virtuaalimaailmassa
eiei. Moitteeton Mammona evm
eiee. Muumilaakson Pikku-Meedio evm
ee.
Ikihelmi
eei.
Tummanne
ei virtuaalimaailmassa
eeii. Konele evm
eeie. Ikikukka Miimis evm
eee.
Ruohosuon Annikki
ei virtuaalimaailmassa
eeei. Ristihaan Akseli evm
eeee. Siina evm

Jalostus

Tiilikan Prkele Tahtia Lyö ei ole käytössä ulkopuoliseen jalostukseen. Mikäli sinulta kuitenkin löytyy sopiva tammaehdokas, otathan yhteyttä sähköpostilla?

00.00.0000 / ori Harmonian Varsa / emä Varsan Emä / Om. annika n

Kilpailukalenteri

Tiilikan Prkele Tahtia Lyö ei ole aloittanut kisauraansa. Päivitetty viimeksi 18.10.2015

12.01.2016 VSN, Seljasaaren Kartano (tuom. dookie), Suomenhevosorit, RCH / 02/12
16.01.2016 VSN, Harmonia (tuom. dookie), Suomenhevosorit, RCH / 02/12
23.01.2016 VSN, Harmonia (tuom. dookie), Suomenhevosorit, RCH / 03/12
27.01.2016 VSN, Satulinna (tuom. dookie), Suomenhevosorit, RCH / 03/12
06.02.2016 VSN, Harmonia (tuom. dookie), Suomenhevosorit, SW2 / 01/12
07.02.2016 VSN, Viehättävä (tuom.dookie), Suomenhevosorit, SW4 / 01/12

KRJ:n alaiset

Sijoituksia 09kpl, joista voittoja 03kpl
11.02.2016 KRJ, Turmeltaja, Vaativa B, 03/30
12.02.2016 KRJ, Turmeltaja, Vaativa B, 05/30
18.02.2016 KRJ, Turmeltaja, Vaativa B, 01/30
19.02.2016 KRJ, Turmeltaja, Vaativa B, 03/30
21.02.2016 KRJ, Turmeltaja, Vaativa B, 03/30
22.02.2016 KRJ, Turmeltaja, Vaativa B, 01/30
23.02.2016 KRJ, Turmeltaja, Vaativa B, 02/30
29.02.2016 KRJ, Turmeltaja, Vaativa B, 03/30
29.02.2016 KRJ, Turmeltaja, Vaativa B, 01/30

Päiväkirja


Valmennukset

Takaisin alkuun