Virtuaalihevonen

Koston Tuhlari

ei meriittejä


Virallinen nimi Koston Tuhlari Rekisterinumeroei rekisterissä
Rotu & sukupuolisuomenhevosori Säkäkorkeus & väri157cm, rautias
Syntymäaika20.08.2015, 2v KasvattajaKoston Suomenhevoset
Painotuslajikenttäpainotteinen KoulutustasoHelppo A, 110cm (CIC1)
Omistaja annika n VRL-10352 Kotitalli suomenhevostalli Harmonia

Meriitit


Luonnekuvaus

tähän tulee luonnekuvaus!


Suku

i.
Harjavan Tyminä
ii.
Harjavan Kuurna
ei virtuaalimaailmassa
iii.
Hekuli
ei virtuaalimaailmassa
iiii. Vimantti evm
iiie. Vilppulan Lohtu evm
iie.
Inkatiira
ei virtuaalimaailmassa
iiei. Herranen evm
iiee. Pölähdys evm
ie.
Villikon Vilpuri
ei virtuaalimaailmassa
iei.
Hilpuri
ei virtuaalimaailmassa
ieii. Iso-Vekuna evm
ieie. Varavaimo evm
iee.
Hämmingin Hipinä
ei virtuaalimaailmassa
ieei. Kiivaan Rusko evm
ieee. Vilman Akkavalta evm
e.
Suklaasuukko
ei.
Voehan Suklaasilimä
ei virtuaalimaailmassa
eii.
Tumma-Suklaa
ei virtuaalimaailmassa
eiii. Tummamieli evm
eiie. Tähtirinteen Herkkusuu evm
eie.
Hattulan Isolda
ei virtuaalimaailmassa
eiei. Isomies evm
eiee. Hattulan Hilda evm
ee.
Pusutyttö
ei virtuaalimaailmassa
eei.
Pusuttaja
ei virtuaalimaailmassa
eeii. Aika-Husu evm
eeie. Pellamiini evm
eee.
Usvaneito
ei virtuaalimaailmassa
eeei. Gentlemanni evm
eeee. T.T. Usvatar evm

Jalostus

Koston Tuhlari ei ole käytössä ulkopuoliseen jalostukseen. Mikäli sinulta kuitenkin löytyy sopiva tammaehdokas, otathan yhteyttä sähköpostilla?

00.00.0000 / ori Harmonian Varsa / emä Varsan Emä / Om. annika n

Kilpailukalenteri

Koston Tuhlari ei ole aloittanut kisauraansa. Päivitetty viimeksi 12.09.2015

KERJ:n alaiset

Sijoituksia 00kpl, joista voittoja 00kpl

Päiväkirja

19.12.2015 - Pieniä estehyppelöitä (302 sanaa)

kirjoittanut annika n

Tuhlari on edistynyt ratsukoulutuksen saralla oikein mallikkaasti, ja tänään oli jälleen kerran hyppypäivä. Eihän me mitään metrien korkuisia esteitä oltu vielä päästy hyppäämään, mutta pikkuhiljaa. Kolmevuotias orini oli valmiina työntekoon, ja vaikka se sähläsi ihan omiaan harjauksen aikana - muun muassa talloi mun varpaille kaksi kertaa - sain sen silti varustettua, ja päästiin lähtemään kentällekin. Tuhahdin kiristäessäni satulavyötä, ori oli nimittäin lihonut varmasti ainakin sata kiloa! No, Tuukka kokosi pienen radan kentälle samalla kun verryttelin orin kanssa. Se ravasi alkuun vähän tahmeasti tavoilleen uskollisena, mutta kun sain kummankin pohkeen läpi, löytyi orista hieman vauhtiakin, ja rupesi se ravaamaan myös hieman enemmän takaosallaan, vaikka eihän me mitään tuuppinkia edes yritetty. Tuhlan kanssa aloiteltiin estetreenit sillä, että tultiin pääty-ympyrällä olevaa laukkapuomitehtävää. Pari ensimmäistä yritystä mentiin puomit kolisten, ja jouduin komentamaan paksukaista poniani reippaammin eteen, jolloin suoritettiinkin tehtävä ilman kolinoita. Tuhla oli sitä mieltä, että tänään se ei todellakaan tekisi mitään vapaaehtoisesti, joten päätin jättää jo vaikeammat sarjatehtävät seuraaviin kertoihin. Tultiin ensimmäisenä varsinaisena esteenä pientä pystyä, jonka Tuukka siihen oli kasannut, ja ensimmäisellä kerralla otettiin puomi matkaan ja karjuin miehekkeelle, että puomi olisi mahdollisimman nopeasti takaisin paikoillaan, sillä tultiin melko lyhyen tien kautta, ja nyt napautin pohkeella ponnistusvaiheessa, ja kyllähän se poni sitten jalkojaan nosteli, hyvä poni! Tultiin vielä toisesta suunnasta, ja taas napautuksen voimin mentiin yli. Siinä välissä käveltiin hetki, ja päätin ottaa viimeisenä vielä suhteutetun linjan viidellä laukalla, ja kun sen saisin onnistuneesti, olisi hyvä lopettaa. Tuhlaankin tuli jostain taikaiskusta lisää vauhtia, ja tarvittiin vain kaksi yritystä, että päästiin esteiden yli minun mielestäni hyvällä tyylillä, ja siihen me hyppelöt sitten lopetettiinkin. Ravailtiin orin kanssa hetki kentällä, ja käveltiin loppukäynnit tallitiellä. Tuukka raivasi esteet pois, ja tallissa meitä odotti valmiiksi laitetut päiväruuat ja herkut, sekä puhdas toppatakki orille. Oli mulla sitten ihana mies. No, orilta kamat pois, takki niskaan, tarhaan ruokien kanssa ja se oli siinä.

20.09.2015 - Pieni Tuhlurivauvva (233 sanaa)

kirjoittanut annika n

Kauan sitä odoteltiin, Koston suomenhevosten kasvattia syntyväksi. Käytiin Tuukan kanssa joka päivä paijailemassa emätammaa, ja miltei asuttiin sen karsinalla viimeiset viikot. Hoin joka päivä, että kyllä se varsoo ihan varmasti huomenna. Juotiin Meowin kanssa kahvit, ja mentiin takaisin talliin päivystämään, sillä tamma oli osoittanut merkkejä lähestyvästä varsomisesta. Ja se pääsi silti tekemään kaiken salassa yöllä, kun me miehekkeen kanssa nukahdettiin pariksi tunniksi. Herätys oli mukava, sillä meille kerrottiin että tuo ihana tammamamma oli synnyttänyt ihanan punarautiaan orivarsan. Olihan se vähän muhkea ja lyhytjalkainen, eikä se ollut ihan kauneimmasta päästä noin niinkuin virallisesta näkökulmasta katsoen. Mutta se tapitti meitä kumpaakin tummanruskeilla nappisilmillään, ja horjahteli ottaessaan ensiaskeleita. Ei siitä kedon kauneinta kukkasta tulisi, mutta ainakin se osoittautui luonteelliseksi oikeaksi helmeksi. Se oli alusta alkaen ystävällinen, ja reipas.

Kun sitten koitti se päivä, kun tuo pieni punarautias möhkäle saapuisi kotiin, odotettiin sitä kuin kuuta nousevaa. Meow kaasuttelikin hyvissä ajoin aamupäivästä pihaan, ja vaikka vettä tihutti taivaan täydeltä, seisottiin koko perhe odottamassa tuota punaista ponia kotiin. Kun riimunnaru oli tukevasta mun kädessä, ja paperit oltiin kirjoitettu kuntoon, toivotti nainen hyvää onnea uuden perheenjäsenen kanssa, ja kaasutteli tiehensä. Siinä me sitten seistiin; minä, mies ja lapset. Ja The Poni. Tuhlari toljotti meitä kuin vähäjärkisiä, ja me tuijotettiin takaisin. Loppujen lopuksi saatiin orivarsa kuitenkin tarhaan syömään päiväheiniä, ja kyllä me sinne lasten kanssa jäätiin syöttelemään sille minttunameja, joista se selvästi piti. Kyllä siitä vielä hyvä tulisi, mä tiesin sen.


Valmennukset

Takaisin alkuun