Alchemy Warmbloods

ERJn alaiset tarinakilpailut

Kilpailupäivä: 01.09.2016
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.08.2016
Vastuuhenkilö: Hilde (VRL-14119)
Järjestyspaikka: Alchemy Warmbloods

Säännöt ja rajoitukset

- Kilpailut ovat avoinna kaikille, joilla on VRL-tunnus
- Luokkaan otetaan max 30 osallistujaa
- 3 hevosta / ratsastaja / luokka
- 2 luokkaa / hevonen / kilpailut
- Yksi hevonen vain kerran yhteen luokkaan
- VRL-tunnus pakollinen, VH-tunnus vapaaehtoinen

Osallistuminen

- Osallistumisviestit sähköpostiin hilde@noukkis.net
- Otsikoksi ERJ001
- Samaan luokkaan tulevat saman luokkaotsikon alle!
- Osallistumismuoto:
Luokka nro
Ratsastaja (VRL-12345) - Hevonen VH00-000-0000
Tuotos

Luokat

1. 60 cm (2/30 os) tuomari Hilde
Tehtävänanto: Kuka julkisuudesta tuttu henkilö ratsusi olisi ja miksi? Tekstin maksimipituus 75 sanaa.

2. 80 cm (4/30 os) tuomari Bris
Tehtävänanto: Kerro kilpailupäivästäsi mahdollisimman monen Finnhitin nimen täydentäminä. Tekstillä ei ole maksimipituutta, kirjoittaa saa niin paljon kuin sielu sietää. Arvioinnissa painotetaan kuitenkin pituutta enemmän hyvää ja johdonmukaista sisältöä. Huumorin käyttö sallittua. 

3. 100 cm (5/30 os) tuomari Bris
Tehtävänanto: Kisapaikalla koit jotain, jonka seurauksena oli pakko saada some laulamaan. Ratsusi selästä ehdit nopeasti pistää 140 merkin mittaisen twiitin menemään. Mitä twiittasit? 

4. 120 cm (2/30 os) tuomari Hilde
Tehtävänanto: Mikään ei herätä hevostapahtumafiilistä niin kuin jo kaukaa kuuluva Final Countdown! Mikä biisi kuvastaa sinun kilpailusuoritustasi tai -päivääsi ja miksi?

Osallistujat/Tulokset

	1. 60 cm
1. Jayde (VRL-05186) - Serpico AIR VH13-011-0390
Ketä julkimoa tammani Serpico AIR muistuttaa? Vastaus on helppo nimetä - Tom Cruisea tietenkin. Serpico AIR on yhtä omituinen kuin edellä mainittu julkimo - tamma ei ehkä ole pomppinut Oprahin sohvalla, mutta se pomppii maanisesti mutalätäköissä harva se päivä. Tukka putkella piipottava Serpico ei ole myöskään oudon kulttiuskonnon jäsen, mutta esteitä se palvoo suorastaan pelottavan paljon. Ehkä kummallakin on vain ADHD?
Tuomarin kommentti: "Hulvatonta kuvalua ADHD-epäilyä myöten!"

2. Jannica (VRL-04799) - Eira Wen Ion VH15-024-0175
Eira olisi julkisuuden henkilönä epäilemättä Napoleon. Se on kova hyökkäämään esteille ja pistää heti töpinäksi töppöjaloillaan, kun saa tilaisuuden. Eira on lisäksi yhtä innokas kanssakilpailijoiden kukistaja, joskin sitä ei tarvitse teljetä autiolle saarelle, että sen saa kuriin.. Eira rakastaa myös punaista väriä ja kimoja oreja yhtä paljon kuin Napoleon. 
	2. 80 cm
1. Sinte (VRL-10636) - Metsälammen Girada VH15-053-0229
"Heräsin jo keskiyön aikaan puunaamaan hevostani. Se ihanan lämmin ja aurinkoinen jäätelökesä alkoi olla ohitse, sillä syksyn ensimmäisiä lehtiä oli pudonnut tallipihaan. Jännitti niin törkeästi, viime kisoista oli aikaa vaikka kuinka kauan, enkä saanut enää unenpäästä kiinni. Johonkin se yö kuitenkin vierähti, ja pian olimmekin jo matkalla kisapaikalle. Pistin banaania poskeen samalla kun kurvailin Alchemy Warmbloodsin tallille. Väliin jätetty aamupala ei varmastikaan auttaisi kisasuoritustamme!

Ajomatka ei kestänyt kauaa, ja juuri kun olimme saapuneet kisapaikalle, puhelin pirisi taskussani. "Tallilla on ihan täysi kaaos, puolet hevosista pääsi karkuun laitumilta", sanoi ääni puhelimessa ja sai minut entistä hermostuneemmaksi. "En mä nyt ehdi sinne pelastamaan, mun kisasuoritus alkaa ihan kohta!" tiuskaisin ja huokaisin syvään. Huh, oon niin poikki! Mulla on sellainen syysunelma että katoaisin Amsterdamiin ja lähettäisin vaan kirjeen kotiin että koittakaahan pärjäillä. 

Kohta olisikin meidän vuoro astella esteradalle. Olin kävellyt radan läpi vain yhden kerran, ja toivoin tosiaan että muistaisin järjestyksen vielä kun kentän portit aukeavat. Vähän alkaa tuntua siltä, että koko kisasuoritus on vain sattuman sanelema juttu. Taputin Kiraa vielä ennen porttien aukeamista, ja kuiskasin sille "yritetään yhdessä vielä". 

Ensimmäinen este hujahti alitsemme. Toinen tulossa. Koko kisasuoritus vilisi silmissäni kuin mikäkin ihmemaa. Kira hyppäsi rehellisesti ja teki parhaansa niin kuin aina, vaikka itse olikin melko huolimaton lähestymisissä. Puolessa välissä rataa muhun iski aivan järjetön epävarmuus, ja hikikarpalot otsalla arvoin kummalle esteelle lähestyn seuraavaksi. Miten se rata meni? Päädyin hyppäämään sen vasemmanpuoleisen, ja kirosin mielessäni, että "näinkö aina meille täällä käy". Olin aivan satavarma, että olimme hypänneet väärän esteen.

Kisasuorituksen päätteeksi vilkaisin palkintopöydälle, jossa komeili voittajien ruusut hopeamaljassa. "Ehkä palkintoruusu jää tällä kerralla haaveeksi", hymähdin ohimennen tuttavalleni kun tallustimme ulos radalta. "No justiinsa juu, hyvinhän teillä meni!" hän vastasi ja nauroi. 

"Tää on vain elämää, eiks niin Kira", hymisin ja rapsutin rakasta tammaani kaulasta. Se saisi nyt lomailla muutaman päivän loppukesän laitumilla. Ehkä minäkin kohta katson autiota hiekkarantaa siellä Amsterdamissa.

Tuomarin kommentti: "Tarina oli pitkä ja sait paljon laulujen nimiä mukaan. Kerronta oli oikein onnistunutta ja sujuvaa, ja kaikki laulujen nimet sopivat paikalleen täydellisesti."
2. Pierre (VRL-10531) - Likane Voitto VH15-018-0246
Voiton kanssa jokainen kilpailuihin liittyvä päivä on liikaa, sillä onhan se jo yksi saavutus, kun ori on saatu ajoissa lastausautoon ja kisapaikalle. Kisapaikalla ori piti sellaista mekkalaa itsestään että oksat pois ja tammojen perään piti hirnua kuin sanoen: "Tulkaa tytöt takaisin!" Kun hepalle oli saatu kamat niskaan ja siirrytty verryttelyalueelle, jossa allani oli steppaava ratsu, jonka esteen ylitykset olivat pikemminkin sattuman sanelemia juttuja kuin mitään kunnon hyppyjä. Ehdin manata Voiton jo ties minne ja siinä vaiheessa olin vahvasti päättänyt, että tämä koni saa menolipun Mombasaan! Suoritukselta en uskaltanut edes odottaa mitään, kun ori tuntui olevan pelkkää tulta yrittäessään keulia ja pukitella innostuksissaan. Yritin laittaa orin riekkumiset kerrasta poikki ja hypätä sen kanssa edes yhden kerran kunnolla, mutta hepalla tuntui olevan muuta mielessä. Rata aloitettiin lähtölinjalta ja maalilinjalle se saatiin ihme kyllä päätettyä, joskin meidän suorituksesta ei tyylipisteitä jaeta. Liukenimmekin orin kanssa varsin nopeasti paikalta omiin oloihimme, jossa hevonen sitten teki ensikäskystä mitä pyydettiin eikä hangoitellut yhtään vastaan. Voiton kanssa jokaiseen päivään niin paljon mahtuu, ja vaikka ne ovatkin usein varsin raivostuttavia asioita, on se loppujen lopuksi äidin pikku poika, jonka kanssa me ehkä yritetään yhdessä vielä.

Tuomarin kommentti: "Kerronta oli hauskaa ja sujui hienosti ilman töksähteleviä kohtia, joita oli vaikea välttää tässä luokassa."
3. Jannica (VRL-04799) - Perfect Beginning Delm VH15-023-0105
Aamu alkoi sopivasti matkaradion pirahtaessa soimaan AAMU-biisiä seitsemältä. Ajattelin samantien herätessäni, että JOKAINEN PÄIVÄ ON LIIKAA, mutta kiltisti puin tallivaatteet jälleen kerran ylleni ja menin ruokkimaan Betan. Vaikka tamman nimi viittaakin täydellisyyteen, NIIN ei tallissa ollut siitä jälkeäkään tänä aamuna.. Tallin SEIKKAILIJA oli jälleen päässyt yöllä maistamaan vapautta ja seisoi käytävällä tyytyväisenä aikaansaannokseensa. Sitä ihmetellessäni teki mieli vain todeta HASTA MANANA ja poistua takavasemmalle. Tyydyin kuitenkin nostamaan pissatut loimet pesukoriin ja menin sitten hakemaan ponien aamupuurot rehuhuoneesta.

Tullessani takaisin HÄIRIKKÖ oli jo tajunnut onneksi mennä omaan karsinaansa ja jaettuani ruoat oli aika pakata Betan tavarat laatikkoon kisoja varten. Suurimman osan olin jo eilen sinne sullonut, mutta tänään piti mukaan napata vielä muutama varuste. Raahasin TITANICIN kokoisen varustelaatikon ulos ja jäin odottamaan autoa. Vihdoin se saapui mukanaan uusi musta traileri. "Huomenta" mies huuteli jo autosta astuttuaan. "MOI MOI VAAN!" tervehdin iloisesti ja nostimme tavarat autoon. Sitten menin laittamaan tammaa matkakuntoon. Mieleeni hiipivät LAPSUUDEN SUNNUNTAIT, kun isolla porukalla lähdimme kiertämään lähistön pikkukisoja. Siitä oli jo pitkä aika ja nyt omistin ison tallin heti Hilden lähistöllä. Saatuani ponin valmiiksi talutin sen traileriin, vaikkakin PORTIT saatiin suljettua vasta viime tingassa tamman meinatessa, ettei hän kyllä traileriin jäisi. Lähdimme ajelemaan kohti ILOMANTSIA autoradion soittaessa aivan liian lujalla SATA KESÄÄ, TUHAT YÖTÄ. Jammailimme musiikin tahdissa pitkään nauttien suomalaisesta nykymusiikista.

Saapuessamme kisapaikalle ilmoitin meidät kisaan mukaan ja kävin sitten katsastamassa radan, se näytti suhteellisen helpolta. Ei kun poni kuntoon ja verryttelyyn. "PIDÄ HUOLTA, ettei se pääse tuon orin lähelle" valmentaja opasti kentänreunalta. Saatuamme verryttelyn tehdyksi oli hetki aikaa odotella muiden suorituksia. "Seuraavaksi JOHNNY BLUE ja HIROSHIMA" kuului kovaäänisestä, meidät kuulutettiin valmistautuvaksi ratsukoksi. Seurasin silmä tarkkana pojan suoritusta, joka tuntui olevan kovaluokkainen. Muutenkin rata oli sujunut edellisiltä osallistujilta erittäin hyvin, joten tuskin Johnny olisi YKSIN sijoittuneiden joukossa. Pääsimme radalle ennätysajassa, ilmeisesti tamma oli tajunnut että MOOTTORIPYÖRÄ ON MOOTTORIPYÖRÄ, eikä aio syödä tammaa suihinsa verkka-alueen laidalta. Saimme tyydyttävän suorituksen esteiltä ja lähdin kävelemään käsihevosalueelle, jotta kuulisin samalla kisatuloksia. Emme sijoittuneet isossa luokassa, mutta kokemuksena olin erittäin tyytyväinen kisoihin.
4. Hanne (VRL-03518) - Huvitutin Loitsutar VH16-018-0781
Hyvästi yö, Hyvää huomenta Suomi! Banaania poskeen ja matkaan. Pakkaan autoon Tyttöni mun. Käyn ahon laitaa Mäntsälä mielessäin, vaikka viitassa lukee vasta Kuusamo. Radiossa pauhaa Katri Helena ja Katson sineen taivaan. 

Sininen ja valkoinen on päivän värimme, kun verryttelemme ratsuni kanssa kentällä. Jos voittaisimme tämän Yhden kerran, Päivä tuskin päättyis kauniimmin... Mutta Moottoripyörä on moottoripyörä ja hevonen on hevonen.
"Oma kultasein, Olet mulle maailmain. Yritetään yhdessä vielä?" kuiskasin tammani korvaan ennen kuin kilpailukentän Portit aukenivat. Lapsuuteni sunnuntait mielessäni lähdin suoritukseen. Se on Kerrasta poikki nyt!

Suorituksen jälkeen olo oli Hasardi. Näinkö aina meille täällä käy?
"Kotiinpäin äiti, On uusi päivä huominen", toteaa ratsuni. Niin päättyi kilpailupäivä, Vasten auringon siltaa.
	3. 100 cm
1. Salma (VRL-13360) - Bonnie VH15-029-0290
Löyty hepoille joulukalentereja täältä. Näis lukee, ettei haittaa jos lapsi syö suklaat kalenterista. Mut entä jos mä teen niin? Vahingossa?
Tuomarin kommentti: "Hauska twiitti, toivottavasti lapset tai hevonen eivät pety liikaa jos menettävät suklaat"
2. Salazar (VRL-14414) - Salvian Ikiunessa
En oikein ymmärrä miksi kisapaikalla juoksentelee lauma lehmiä. Onkohan tämä jokin väliaikaohjelma?
Tuomarin kommentti: "Näissä kisoissa olisin halunnut olla mukana! Varmaan paras väliaikaohjelma ikinä."
3. Sinte (VRL-10636) - Mr. Pokemon VH15-027-0259
"Ette usko jos sanon että tolla edellisellä ratsastajalla oli lenkkarit jalassa koko suorituksen ajan! Ei hitto pakko tarkistaa omat kengät"
4. Salazar (VRL-14414) - Tiikeritoffee
Kuulin kisoissa hassun keskustelun. Mikki vahingossa päällä? Onneksi elämäni ei ole noin dramaattista. Sympatiani vierailevalle tuomarille.
5. Lea M. (VRL-13652) - Derian Brunhilda VH16-053-0129
Lea M. twiittasi:
"Voi hyvänen aika! Hilda päätti sitten kesken radan pysähtyä keskelle kenttää ihmettelemään estettä. Eihän meillä kiirettä mihinkään ollut..."
	4. 120 cm
1. Jayde (VRL-05186) - Chaleur PB VH13-011-0391
David Hasselhoff - True Survivor. Mitä tähän voi enää sanoa? Kasaria matkiva satiiripläjäys on omiaan muistuttamaan siitä, että nyt sitä ollaan jo niin vanhoja ja kurttuisia. Negatiivisuudesta löytyy kuitenkin aina jotain positiivista ja se on kappaleen nimi. Selviytyjä ratsastaa vaikka läpi harmaan kiven, vaikka vastassa olisi itse Putin ärjyvän karhun selässä. 
Tuomarin kommentti: "Tajunnan räjäyttävä Putin-mielikuva!"
2. Salma (VRL-13360) - Bonnie VH15-029-0290
Päivän fiilistelykappaleena matkaradio soitti Game of Thronesin tunnaria repeatilla niin kauan, että kisahoitaja paiskasi koko rakkineen ärsyyntyneenä auringon lämmittämään hiekkaan.

Koska siinä vaiheessa, kun poni on purrut sinua neljä kertaa takamukseen, katkaissut ohjat kahdesta kohtaa JA tallannut nurmihokilla rikki uusimmat saappaasi, alkaa kauneinkin rakkauskertomus lähennellä lohikäärmeiden tanssia.