Alchemy Warmbloods

Miss T

Nimi Miss T
Rotu, sukupuoli fwb, tamma
Syntymäaika 17.01.2015 (7v)
Säkäkorkeus 165cm
Rekisterinumero VH15-031-0071
Omistaja Hilde (VRL-14119)
Koulutustaso ko: Int I
Kasvattaja Mette (VRL-13589)

Luonnekuvaus

Missi on hoitaessa melkoinen nirppanokka. Tamma tahtoo, että asiat tehdään aina samalla tavalla, tai muuten murjotetaan. Rauhalliset ja varmat otteet ovat Misiin kanssa välttämättömiä. Kuolaimia Missi vihaa yli kaiken, joten suitsiessa neidin nenää saa metsästää katonrajasta asti.

Koulussa Missi on oikein taitava, mutta aivan mahdottoman herkkä suustaan. Ei siedä yhtään nyppimistä tai epätasaisuutta ohjastuntumassa, vaan rupee heti temppuilemaan, jos ratsastajan käsi ei ole riittävän vakaa. Vakaakätisellä ratsastajalla Missi on kuitenkin erinomainen ratsu, ja liikkuu hienosti eteenpäin ja suorittaa tehtävät kuuliaisesti.

Esteillä Missi on innokas, mutta hallittavissa. Maastoon lähtee mieluiten kaverin kanssa.
© kasvattaja

Sukutaulu

i. Maximus II
fwb, 168cm, mkm
YLA3
ii. Maximus evm iii. Maxmilian evm
iie. Sunrise Muse evm
ie. Miss Florida evm iei. Mister Fernard evm
iee. Flora-Anna evm
e. Tiare
bwb, 161cm, rn
YLA3
ei. Guess Who evm eii. Harlequin evm
eie. Who's There evm
ee. Tiara evm eei. King's Crown evm
eee. Scintilla evm

ii. Maximus (169cm, rnkm) on hieno, suomessa syntynyt, kimo ori, joka on kerännyt menestystä kenttäratsuna. Ori kilpaili CIC2-luokissa ja loisti erityisesti maasto-osuudella. Ori jäi kilpailueläkkeelle 14-vuotiaana ja sai useita varsoja. Varsoista vain yksi oli kimo, kuten isänsä, joten se haluttiin nimetä isänsä tavoin.
iii. Maxmiliam (170cm, rn) oli suomalainen esteratsu, joka kilpaili 120cm luokissa. Orin omisti vanhempi mies, mutta sillä kilpaili hänen tyttärensä ja tyttärentyttärensä. Maxmiliam ei kuitenkaan toiminut parhaalla mahdollisella tavalla nuorten naisten kanssa, joten sen kilpaura jäi valitettavan lyhyeksi.
iie. Sunrise Muse (166cm, rtkm) oli sievä tamma, joka kilpaili niin koulua, kuin esteitäkin sileällä ja maastossa. Muutaman lähdön se kokeili myös kenttäratsastusta, mutta vaativa kolmeosainen koe oli sille usein liikaa. Luonteeltaan tamma oli hieman tammamainen, mutta oikein mukava tapaus, kun siihen jaksoi tutustua kunnolla.

ie. Miss Florida (165cm, m) toimi kouluratsuna Pohjois-Suomessa. Se pääsi kilpailemaan vaativa A ja PSG-luokkia omistajansa kanssa. 16-vuotiaana tamma siirtyi kilpailueläkkeelle ja sai kolme varsaa. Kaikki kolme varsaa ovat kilpailleet menestyksekkäästi kouluratsastuksen parissa. Nykyään Miss Florida viettää ansaittuja eläkepäiviään ja paimentaa muun muassa yhtä varsaansa omalla kotitallillaan.
iei. Mister Fernard (166cm, m) kilpaili nuorempana esteillä, mutta sille kehittyi vaikeat kinnerpatit, jonka jälkeen se myytiin kouluratsastajalle ja se pääsi näyttämään taitojaan koulukentille. Siellä Mister Fernard menestyi vallan hienosti ja voitti useita vaativa B ja A -tasoisia luokkia. Oria käytettiin jonkin verran jalostukseen ja sen varsoista on tullut oikein oivia koulu- ja yleisratsuja.
iee. Flora-Anna (163cm, rt) oli mitä hurmaavin tamma niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin. Sillä oli kapasiteettia esteille ja kouluun ja se kilpaili nuoren ratsastajansa kanssa 100cm ja helppo A -luokkia voitokkaasti. Tamma asui vuokralla ratsastuskoulussa, jossa se pääsi tekemään myös hieman tuntityöskentelyä ja siitä tuli miellyttävän luonteensa ansiosta yksi ratsastuskoulun suosikeista. Flora-Anna varsoi kahdesti ja nukkui pois rauhassa omalla laitumellaan 23-vuotiaana.

ei. Guess Who on ruunikko kouluhevonen, jolta löytyy korkeutta 164cm. Guessi kilpaili kouluratsastuksessa samalla tasolla kuin Tiara menestyksekkäästi. Orin ura loppui kuitenkin jo 15-vuotiaana, kun se kävi isottelemaan laitumelle saapuneelle ruunalle ja loukkasi jalkansa. Kilpailueläkkeellä ori sai vielä 8 varsaa, joista useimmat pärjäävät hienosti kouluratsastuksen parissa.
eii. Harlequin oli musta, 166cm korkea ori. Tälle orille ei kuka tahansa pärjännyt, vaan ori oli tottunut kukkoilemaan ja nakkeli niskojaan ihmisten pyynnöille. Orin omistaja oli monta kertaa miettinyt jo kalliin hevosensa laittamista meetvurstiksi, mutta kisaajansa kanssa Harlequin saavutti kuitenkin hyvin menestystä ja niimpä se sai elellä omissa oloissaan, hyvin pitkälti laitumella. Harlequin sai myös kaksi varsaa, joista jälkimmäisen vahingossa, karattuaan laitumeltaan.
eie. Who's There oli ruunikko ja 160cm korkea. Tamma kilpaili koulussa vaativa A -luokissa ja esteillä 100cm ja keräsi ruusukkeita aina silloin tällöin. Tamma pääsi kilpauransa jälkeen ratsastuskouluun, jossa se toimi opetusmestarina kilpailua aloitteleville ratsastajille.

ee. Tiara on 162cm korkea ruunikko kouluhevonen. Tamma kilpaili nuorempana jopa GP-tasolla, mutta nykyään viettää jo eläkepäiviä. Luonteeltaan tamma oli kiva, ei mikään pullaponi, vaan omasi hieman tammamaista sähäkkyyttä. Tiara on kunnostautunut myös siitostammana ja jättänyt kuusi hienoa jälkeläistä, joista jokainen on kilpaillut kouluratsastuksen parissa.
eei. King's Crown oli 167cm korkea ruunikko täysveriori, josta oli tarkoitus tulla laukkahevonen. Silloisen omistajansa kuitenkin sairastuttua ori myytiin kouluvalmentajalle, joka näki orissa potentiaalia myös ratsuksi. Ori oli nopea oppimaan ja pääsi kilpailemaan niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksenkin parissa. Parhaiten ori pärjäsi kenttäratsastuksessa, sillä se oli elementissään maastoesteillä, kun sai mennä lujaa. Oria käytettiin puoliveri- ja täysverijalostukseen jonkun verran ja se on jättänyt muutaman oikein kivan varsan.
eee. Scintilla oli rautias ja 160cm korkea englanninpuoliveritamma, joka saavutti menestystä kouluratsastuksessa. Tamma kilpaili Euroopassa ja keräsi ruusukkeita lähes kaikista kisoista, joihin osallistui. Scintilla kilpaili yli 10 vuoden ajan, jonka jälkeen se sai vielä 3 varsaa.
© kasvattaja

Ottaa vastaan 15 määrän hevosia. Mikäli varsa tammasta kiinnostaa, ota yhteyttä sähköpostitse.

syntynyt rotu-skp. varsan nimi isä omistaja
01.09.2016 fwb-t. Missy Honey Mr Ronald Mette (VRL-13589)

Kilpailukalenteri

Kilpailee kouluratsastuksessa. 0 sijoitusta, joista 0 voittoa.

Kouluratsastus, KRJ
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
Näyttelyt
NJ-näyttelyt Rosenhofissa 01.04.2016
Luokka 12, suomalaiset puoliveritammat, sija 1/12, irtoSERT

Päiväkirja

20.07.2016 Hevosten kantakirjaustilaisuus, kirjoittanut kasvattaja Mette

Ensimmäistä kertaa ikinä olimme ilmoittaneet yhden nuoren tammamme, Missin, näyttelyjaoksen alaiseen näyttelyyn. Ensimmäistä kertaa ikinä, hevosemme meni ja voitti koko luokkansa ja sai kotiin mukaan irtosertin. Sen jälkeen päätimme, että ensimmäistä kertaa ikinä ilmoitimme hevosemme kantakirjaustilaisuuteen. Voi apua ja paniikki! Mussukkamme hoiti homman kuitenkin hienosti kotiin ja keräsi tuomareilta komean pistesaldon: 17 + 19 + 20 + 17, lopullisten pisteiden ollen 73, jotka kaikkinensa riittivät II-palkintoon. Näin ollen, meillä oli ensimmäistä kertaa ikinä omassa tallissamme KTK-palkittu kasvatti. Ja ensimmäistä kertaa ikinä, olimme aikeissa myydä sen pois! Voi kauhistus ja hirvitys. Missiparan suku oli kuitenkin jo turhan edustettuna tallissamme ja kantakirjapalkinnon avulla toivomme sen saavan uuden kodin, jossa tamma saa ansaitsemaansa huomiota, meillä kun se on jäänyt vähän estehevosten takia sivuun.

13.07.2015, Muuttopuuhia, kirjoittanut kasvattaja Mette

Suomen kylmä talvi ja epävakaat sääolosuhteet muutenkin ajoivat minua pikkuhiljaa hulluuden partaalle. Samoin myös pienet piirit, ahkerien työntekijöiden puute, alati kasvavat lämmitys- ja rehukustannukset.. Olin jo aivan kypsä koko Suomeen, tähän onnettomaan takapajulaan, jolle Keski-Eurooppalaiset vain naureskelivat. Mietin useamman yöni pääni puhki että mikä olisi seuraava siirtomme. Eräänä iltana sain loistoajatuksen: pakkaisimme kamamme ja suuntaisimme Englantiin! Siellä sisar- ja yhteistyö tallillamme Honey Hill Farmilla olisi tilaa ja lääniä vaikka muille jakaa, talvi ei olisi aivan yhtä karsea kuin täällä Suomessa ja olisihan siellä kuninkaallisiakin.

Kun olin saanut käytännön asiat järjestykseen, oli toteutuksen vuoro. Hullun lailla pakkaamista, vaikka suurin osa tavaroista jäisikin Suomeen ja uutta ostettaisiin perillä (tulee halvemmaksi kuin kuljettaa pitkin poikin Eurooppaa). Rakkaudella kasatun hevoslaumani tahdoin kuitenkin mukaan viimeistä kaviokasta myöten, eikä sovi unohtaa tallikoiraamme tai lammaslaumaamme! Noin sadan eläimen kuljetus ei käynyt ihan noin vain, vaan hermoja ja lompakkoa koeteltiin monesti. Loppujen lopuksi saatiin kuitenkin kaikkia tyydyttävä ratkaisu aikaan. Ensimmäisenä lähtisivät pidempään laitumilla pärjäävät hevoset ja ponit, eli 13 suomenhevosta ja 9 shetlanninponia + lampaat. Seuraavassa satsissa matkasivat loput ponit (10 connemaraa, 4 new forestinponia, 4 ratsuponia, 3 welshponia, amerikanminiatyyyrihevonen, british spotted pony ja knabstrup-poni) sekä kolme tinkeriämme. Kolmannessa rysäyksessä matkasivat ravurimme (2kpl), knabstrupinhevonen, täysveriset (2kpl) ja sekalainen lauma puoliverisiä (16kpl). Aivan viimeiseen erään jäivät 24 suomalaista puoliveristä ja tallikoiramme Allu, sekä tietenkin perheeni. Vielä vihoviimeinen tarkistus, että kaikki oleellinen (passit, hammasharjat ja luottokortit) on laukuissa ja niin jätimme hyvästit Suomelle ja Ratsutalli Luttanoille. Huomenna heräämme uuteen aamuun Englannissa, Honey Hill Farmilla.