« Takaisin

Tiara OC


Nimi Tiara OC Rotu, sukupuoli connemara, tamma
Syntymäaika 15.11.2015 Säkäkorkeus 143cm
Rekisterinumero VH16-035-0025 Omistaja Hilde, (VRL-14119)
Koulutustaso ko: HeA, re: 100cm, laukat: sileät Kasvattaja Minni / Cosmic Racecenter

Tiara OC, tuttujen kesken vain Tiara, on nimensä veroisesti suloisuudellaan kaikki hurmaava connemaratamma. Symppiksen luonteensa vuoksi tamma on jokaisen käsiteltävissä. Neiti on pomminvarma niin hoidettaessa kuin ratsastaessakin, eikä sillä taida koskaan olla huonoja päiviä.

Ohittaessasi karsinaa, on sinun luultavasti pakko jäädä rapsuttelemaan päänsä karsinan ulkopuolelle työntävää tammaa, sen höristessä jokaiselle tulijalle. Se on miellyttämisenhaluinen, eikä se luultavasti tekisi pahaa kärpäsellekään. Tamma on kuitenkin harmillisen perso ruualle. Varustaminen sujuu ongelmitta, kuolaimet löytävät tiensä suuhun ensi yrittämällä, eikä satulavyönkään kiristämisessä ole minkäänlaisia ongelmia. Kengitys ja raspaus eivät myöskään aiheuta harmaita hiuksia, Tiara seisoo paikoillaan nätisti kuin vanha tekijä. Taluttaessa tamma kulkee perässä kiltisti ja reippaasti, eikä yritä päästä irti tai lähteä omille teilleen. Hieman Tiara yrittää aina oreille esittää ja kulkee silloin kaura kaarella oikein lennokkain askelin yrittäen esittää isompaa kuin onkaan, mutta muuten helppo hallittava. Traileri on hieman pelottava paikka ja vaatii aina pientä valmistelua ja ripeää toimintaa jotta tamma saadaan kyytiin sujuvasti. Epävarma taluttaja ei saa sitä sisälle, se on ihan varma!

Tamma on kelpo alkeisratsu ja aloittelevien ratsastajien ollessa selässä Tiara tekee kaiken vaaditun mukisematta. Kokeneemman ratsastajan alla neiti osaa vaatia paljon ennen kuin suostuu tekemään pyydetyt liikkeet. Kouluratsastus ei ole tamman ominta alaa ja koulutunneilla se muuttuu jopa laiskaksikin. Esteistä sen sijaan poni syttyy, eikä rauhoittumisesta ole tietoakaan. Tästä syystä vain kokeneet kuskit saavat ratsastaa Tiaraa esteradoilla. Laukkojakin olemme käyneet kokeilemassa, tuloksetta toistaiseksi. Vanhempien perusteella saattaa Tiarasta kuoriutua vaikka minkälainen laukkaratsu. Kilpakentillä tamma osaa olla mallikkaasti, eikä se stressaa ympärillään olevaa sekasortoa ja melua. Tiara vaatii hyvän ja paljon tekemistä sisältävän lämmittelyn jotta alkaa keskittyä itse suoritukseen.


Sukuselvitys

i. Konnyr
conn, ori
ii. Konna EVM iii. Llewelyn EVM
iie. Neala EVM
ie. Kylene EVM iei. Mac an Aba EVM
iee. Maeanna EVM
e. Still into this
conn, tamma
ei. Still Into Food? EVM eii. Stanley EVM
eie. Focus This Task EVM
ee. Still Into Tina EVM eei. Not This Mad EVM
eee. Tiny To Explore EVM

Varsan nimi
s. 00.00.0000
(e/i. Nimi)
om. Omistaja
Varsan nimi
s. 00.00.0000
(e/i. Nimi)
om. Omistaja
Varsan nimi
s. 00.00.0000
(e/i. Nimi)
om. Omistaja
Varsan nimi
s. 00.00.0000
(e/i. Nimi)
om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Ponilaukat
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

13.03.2016 - Estevalmennus (tasolla 100cm), valmentajana Jasmin

Tänään olin valmentamassa kimoa connemara tammaa Tieraa. Tieran näin menevän rauhallisesti niin käynnissä, kuin ravissakin. Aluksi ratsukko sai mennä ravissa puomeja ja pieniä esteitä laukassa lämmittelyksi, minun rakentaessa 100cm korkuisia esteitä. Kun sain radan valmiiksi oli ratsukko jo lämmitellyt. Radalle jätettiin 100cm esteiden lisäksi yksi 90cm ja yksi 80cm este. Aluksi tehtiinkin niin, että mentiin vain 80cm ja 90cm esteitä. Molemmat näistä olivat pystyjä ja tarkoituksena oli etsiä näiden hyppäämiseen sopiva ponnistuskohta, koska jo lämmittelyssä huomasin Tiaran hyppäävän aika kaukaa tai sitten sen tulevan vähän liian lähelle estettä. Pyysin Hildeä hidastamaan vauhtia esteiden välillä, koska se oli välillä vähän kiihtymäänpäin, enkä ihmettele, kun poni kerta laukkojakin on kokeillut. Kun otettiin mukaan 100cm esteet sain vähän väliä huomauttaa puolipidätteistä. Sarjan kohdalla ratsukko meni aika hyvin ja Hilde sai hyvin katsottua esteiden välille askeleet niin, että Tiaran on hyvä hypätä menemättä liian lähelle estettä tai hyppäävän liian kaukaa. Muuten esteille tultiin suurimmaksi osaksi aika läheltä. Meninkin asettamaan muutaman esteen eteen puomeja vähän määrittelemään ponnistuskohtaa. Ponnistuspaikkojen tullessa hyvin otin nämä apupuomit pois. Sitten oli viimeiseksi tarkoitus mennä kokorata. Molemmat matalammat pystyt menivät hyvin, samoin niitä seuraava okseri. Sarjalla meni ihan hyvin tosin poni vähän kolautti puomia, mutta se ei pudonnut. Lopuistakin esteistä ratsukko meni puhtaasti yli.

06.03.2016 - Kouluvalmennus (tasolla HeA), valmentajana Oonaroosa

Tiara OC oli jo valmennusta aloitettaessa pohkeen takana, ja heti pysähdysharjoituksessa ratsastaja sai olla topakkana liikkeelle lähdöstä. Ravissa liikkuminen oli todella tahmeaa, eikä ratsastajan istuminen harjoitusraviin paljoa auttanut jo valmiiksi uneliasta liikehdintää. Ratsastaja joutui olemaan koko ajan pyytämässä ettei Tiara kerennyt tekemään omia päätöksiä hidastamisen suhteen, mutta hoitikin apujen käytön hyvin. Laukatessa tamma heräsi jo hiukan liikkumaan, mutta laukanvaihdot tahtoivat tulla ensin vain ravin kautta. Näpsäköillä avuilla saatiin laukanvaihdot tulemaan ilman ylimääräistä ravailua, ja ratsukon yhteistyö alkoi sujumaan. Loppuun tekemämme ravityöskentely oli mahdottoman kaunista kun ponin sai liikkeelle, ja kannustinkin Hildeä pitämään tämän ryhdin Tiarassa. Tamma tsemppasi hurjasti loppuun ja jaksoi kantaa itseään paremmin.