Talliesittely

Kajon Suomenhevoset sijaitsee virtuaalisessa Suomessa maalaismaisemissa. Vaikka Kajo on viljelyspeltojen ja metsän ympäröimää, ei kulkeminen pääkaupunkiseudulle tuota ongelmia. Asfaltoidulta päätieltä matkaa tallin pihapiiriin on vain muutaman kilometrin verran ja päätiellä kulkevat linja-autot kyydittävät eri suuntiin moitteitta. Tallin pihapiirissä on myös reilusti paikoitustilaa niin henkilöautoille, että kuljetusajoneuvoillekin.

Asfaltoidulta päätieltä jatkuu muutaman sadan metrin pihatie, joka johdattaa Kajon tontille. Tallialueemme koostuu viidestä suuresta laitumesta, joista yksi on varattu kesäisin tammoille varsoineen, yksi nuorisolle ja loput vaihtelevasti oreille ja muille tallin hevosille. Pihapiirissä on myös kymmenen hiekkapohjaista tarhaa sekä kotiin kasvamaan jääneiden kasvattien pihatto. Hevosemme tarhaavat päivittäin hevosesta riippuen joko yksin, taikka ryhmässä.

Tunnelmallinen kivitalli on vanha, mutta hyvin käytännöllinen ja moderni. Tallirakennus pitää sisällään 40 turvekuivitettua karsinaa kahdella eri käytävällä, kaksi pesukarsinaa, suuren varaston heinille, rehuille ja kuivikkeille, kuivaushuoneen, satulahuoneen sekä oleskelutilat. Tallin viihtyyteen on panostettu hyvällä valaistuksella ja koneellisella ilmanvaihdolla. Myös käytännölliset liuku-ovet tekevät tallissa ruuhka-aikana liikkumisen vaivattomaksi ja myös muut lukemattomat yksityiskohdat helpottavat tallissa työskentelyä huomattavasti. Tallirakennuksen suoraan yhteyteen on rakennettu suuri maneesi, joka täyttää vaativammankin ratsastajan toiveet. Tilavassa maneesissa on suuri katsomo, sekä erillinen varasto estekalustolle.

Tallin ja maneesin läheisyydessä on myös ratsastuskenttä, joka mahdollistaa este -ja kouluratsastuksen harjoittelun ympärivuotisesti. Hiekkapohjan hyvinvoinnista ja käyttökelpoisuudesta huolehditaan päivittäisellä lanauksella ja kentän kupeessa on myös pieni katos katsomolle ja estekalustolle. Maneesin ja kentän luomat hyvät ratsastuspuitteet kruunaavat upeat maastot. Kilometri tolkulla jatkuvat valaistut maastoreitit koostuvat hiekkateistä, mutta myös metsää ja peltoa on riittämiin. Autoliikenne maastoreiteillä on hyvin vähäistä, joten vauhdikkaampikin meno on turvallista.

Kajon Suomenhevoset on virtuaalitalli
Maisema- ja tallialue kuvat on kuvannut Kata T.