Otsikko
Etusivu           Rotu           Kasvatus           Kalenteri           Laatuarvostelu           @           ARJ

Tervetuloa VIY:n sivuille!

Islannissa on jalostettu puhtaana erinomaisia käyttöhevosia jo yli 1000 vuotta. Tämä pieni, melko helppohoitoinen hevonen on islanninhevonen. Virtuaalimaailmassa vuonna 2012 asemaansa parantanut islanninhevonen on jokaiseen lajiin soveltuva, ja siksi se on hyvä ensihevonen ihan kenelle vain. Rodulle perustettiin yhdistys vuonna 2006, ja siitä lähtien yhdistys on ollut aktiivisen epäaktiivisesti mukana virtuaali-issikoiden maailmassa. Vuoden 2012 keväällä yhdistys siirtyi Annika N:n harteille ja saman vuoden kesällä Kiiskinen ryhtyi yhdistyksen apukädeksi.

Suurimpana tavoitteenamme on parantaa islanninhevoskasvattajien ja itse rodun asemaa virtuaalimaailmassa. Aktiivisin toimintamuotomme on askellajiratsastuskilpailuiden järjestäminen ja vuosittain järjestetään myös mm. Askellajikuninkuudet ja muita suurtapahtumia. Tätä varten tarvitsemme juuri sinun islanninhevosiasi kilpailuihin, ilman niitä toiminnan pyörittäminen ei olisi mahdollista. Kilpailuiden lisäksi järjestämme valmennustoimintaa jo kilpaikäisille islantilaisille, sekä koulutustapahtumia nuoremmalle sukupolvelle.

VIY tulee järjestämään myös laatuarvostelutapahtumia islanninhevosille. Laatuarvostelun arvioitu valmistumisajankohta on syksyllä 2013.


Issikkaterkuin ylläpito,
Annika N. & Kiiskinen
viy@noukkis.net