TAAVILAN TASAPELI


NimiTaavilan Tasapeli KasvattajaTaavila
Rotu, skpSuomenhevonen, ori OmistajaAE, Kajon Suomenhevoset
VäriRuunikko RekisterinumeroVH12-018-1116
Säkäkorkeus155cm PainotuslajiEsteratsastus
Syntymäaika22.09.2012, 4-v. KoulutustasoHeA, 120cm, noviisi
Meriitit SV-II

Tasis on täyttänyt 3 vuotta 22.11.2012. Taavilan Tasapeli on virtuaalihevonen!




Klikkaa kuva suuremmaksi

Luonnekuvaus

Hoitaessa Tasis on mitä kultaisin ori. Se tykkää valtavasti huomiosta, ja siitä että joku jaksaa sen kanssa touhuta. Tällä orilla on kuitenkin myös omat kompastuskivensä, niin kuin meillä kaikilla.

Tasiksen voi hoitaa helposti myös karsinassa, mutta suositeltavaa harjaaminen ja muut hoitotoimenpiteet olisi suorittaa käytävällä tai karsinassa kiinni sidottuna. Ori on niin malttamaton, ettei se jaksaisi seistä ollenkaan paikallaan - ja karsinassaan ympyrää pyörivää hevosta on vaikea harjata, eikö? Tasista ei kuitenkaan tarvitse kuristaa kiinni, riittää kun riimunarun sitoo löysälle niin että ori huomaa olevansa köytettynä. Tasis kutiaa mahan alta, joten se saattaa vähän huitoa hännällään ja tuijottaa hoitajaansa ikäänkuin sanoen "Voisitko jo lopettaa?". Pahaa ori ei kuitenkaan tarkoita, sitä yksinkertaisesti vain kutittaa ja se ei pidä siitä. Tasis on periaatteessa lastenkin hoidettavissa, ainakin mikäli aikuinen vahtii toimintaa kokoajan. Tasiksen kompastuskivi hoidettaessa on ehdottomasti kengittäjät. Se ei yksinkertaisesti jaksa seistä paikallaan, ja sitten menevät hermot niin kengittäjällä kuin kengitettävälläkin. Tasiksella käytetään pitkäaikaista luottokengittäjää, joka tuntee hevosen ja jonka hevonen tuntee myös.

Ratsastaessa Tasis on kylmähermoinen ja miellyttävä. Se rakastaa sitä tunnetta, kun se voi toimia ratsastajan kanssa täydessä yhteisymmärryksessä ja pyrkiikin miellyttämään ratsastajansa kaikki toiveet jotta yhteistyö sujuisi mutkitta. Tasis on ratsastaessa reipas ja toimii varmasti omalla moottorilla, ja maastoillessa sitä saattaa joutua hieman lujemminkin pitelemään ettei ratsukko löydä itseään toivottua nopeammin kotitallilta. Kouluratsastuksessa Tasis on kärsivällinen ja kuuliainen, se hakeutuu nopeasti pyöreäksi mutta moottori vertyy hieman hitaammin. Ori saattaa alkutunnista tuntua takaata hieman jäykältä, mutta vertyessään liikkuu todella upeasti. Tasiksella on näyttävät ja ilmavat liikkeet, ja varsinkin ravi on saanut paljon kehuja. Laukkaa pystyy säätelemään helposti, joka onkin hyvä esteradoilla. Nyt kun esteistä päästiin puhumaan niin varmasti arvaattekin että Tasis - näin estepainotteisena suomenhevosena, rakastaa hyppäämistä! Se tykkää eniten siitä, kun saa mennä lujaa ja ratsastaa aikaratoja, mutta yhtälailla se jaksaa keskittyä tarvittaessa nostelemaan jalkoja teknisillä tehtävillä. Myös jumppasarjoista ori pitää, mitä pidempi sarja sitä parempi se Tasiksen mielestä on. Maastoesteillä Tasis on hieman vaikeasti pideltävä - se taas tykkää tästä niin paljon ettei malta yksinkertaisesti pysytellä rauhallisena, vaan innostuu siitä kun saa mennä kovaa ja korkealta. Ori ei kuitenkaan kyttää mitään esteitä, eikä pelkää edes vettä, joten se on loistava kaveri kenttäratsastukseen sellaiselle ratsastajalle joka pärjää vahvemman hevosen kanssa.


Sukutaulu ja sukuselvitys

Toorin Husaus
sh, rn, 160cm
estepainotus
ii. Husteri
sh, trn, 165cm
iii. Humaus
sh, rn, 160cm
iie. Mapettina
sh, m, 155cm
ie. Sulmiina
sh, prn, 160cm
iei. Viljonkkeri
sh, trt, 158cm
iee. A.B. Loisto
sh, rn, 159cm
Huula La
sh, rt, 156cm
yleispainotus
ei. Huttunen
sh, rt, 157cm
eii. Humaani
sh, trt, 155cm
eie. Tuttiina
sh, rt, 155cm
ee. Lavendeli
sh, prt, 157cm
eei. Pihmonen
sh, rt, 150cm
eee. Metteli
sh, rt, 154cm

Isä Toorin Husaus on 160cm korkea, ruunikko suomenhevos-ori, jonka painotuslajina toimii esteratsastus. Vaikka orin painotuslaji tosiaan onkin tuo esteratsastus, niin silti herra on ansainnut sijoituksia enemmän kouluratsastuksessa, kuin omassa lajissaan, myös kenttäratsastuksen saralta on kerääntynyt ihan kiitettävä määrä sijoituksia. Voisi siis sanoa, että kyseessä on kohtuullisen monitoiminen hevonen. Minkäänlaisia arvonimiä Toorin Husaus ei ole vielä käynyt nimilleen hankkimassa, mutta eiköhän niitäkin kerkeä vielä ajan myötä kertymään. Tällä hetkellä Taavilan Tasapeli on orin ainoa varsa, mutta voisin uskoa, että niitäkin siunaantuu ajan myötä lisää näinkin komealle orille.
Isänisä Husteri oli tummanruunikko, 165cm korkea suomenhevos-ori, joka kisasi sukunsa painotuslajeista huolimatta menestyksekkään uran valjakkohevosena. Husteri sopi kyseiseen lajiin enemmän kuin hyvin ja sijoituksia tulikin yli puolista kisoista, joihin herra ilmoitettiin sen elämän aikana. Ori oli myös hyvin kysytty jalostukseen valjakkopiireissä, sillä hyvän kisamenestyksen lisäksi ori omisti myös todella komean ulkonäön. Jälkeläisiä Husterille kerkesi kertymään sen elämän aikana kaksikymmentä kappaletta.
Isänisänisä Humaus oli ruunikko, 160cm korkea, kouluratsastuspainotteinen suomenhevos-ori, jolla kilpailtiin kouluratsastuksen parissa sekä kansallisella, että seurakilpailutasolla. Orin liikkeet olivat juuri täydelliset kouluratsulle ja siksi se hurmasikin myös kouluratsastusjaoksen laatuarvostelun tuomarit niin, että laatuarvostelusta tuli ensimäinen palkinto. Jälkeläisiä tämä herra sai elämänsä aikana kymmenen kappaletta, joista suurin osa on jatkanut isänsä jalanjäljissä koulukentillä. Isänisänemä Mapettina oli musta, estepainotteinen, 155cm korkea suomenhevos-tamma, joka kilpaili satunnaisesti estekilpailuissa seurakilpailutasolla. Mitään suuria tavoitteita Mapettinan omistajalla ei siis ikinä ollut ja tamma hankittiinkin alunperin täysin harrastehevoseksi. Vaikka Mapettina ei ikinä saavuttanut suuria määriä sijoituksia, eikä yhtään sijoitusta isoista kisoista, eikä myöskään minkäänlaisia arvonimiä, oli se silti omistajalleen kultaakin kalliimpi. Koska tamman omistaja halusi ehdottomasti Mapettinan suvun jatkuvan, niin sille hankittiin yhteensä neljä jälkeläistä sen elämän aikana.
Isänemä Sulmiina oli punaruunikko, 160cm korkea suomenhevos-tamma, joka kisasi suhteellisen menestyksekkäästi sekä koulu-, että esteratsastuksessa. Molemmissa lajeissa tuli nimittäin tasaisen epätasaiseen vauhtiin sijoituksia ja niitä kertyikin loppujen lopuksi tarpeeksi, jotta Sulmiina palkittiin esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla ja kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Ulkonäöltään Sulmiina ei ollut mikään kaunein, eikä rodunomaisin tamma ja sen takia neidin omistaja ei sitä vienytkään ikinä kantakirjaustilaisuuteen.
Isänemänisä Viljonkkeri oli 158cm korkea, tummanrautias suomenhevos-ori, joka kilpaili kasvattajansa kanssa kansainväliselläkin tasolla koulukisoissa. Syy siihen, miksi kasvattaja kisasi tällä kouluratojen loistolla oli, että Viljonkkerin omistajaa ei olisi voinut kilpaileminen vähempää kiinnostaa, vaikka orin ostikin jalostushevoseksi. Kasvattaja taasen ei tahtonut kasvatilleen jälkeläisiä ennen kisamenestystä ja siksi kasvattaja suostui oria viemään kilpailuihin omakustanteisesti. Jälkeläisiä tälle siitosoriksi hankitulle herralle kertyi huimat kolmekymmentäkaksi kappaletta, joiden emät valittiin kumminkin huolella, niinpä kaikki jälkeläiset ovat menestyneet lajeissaan ja osa on myös kantakirjattu hyvillä palkinnoilla. Isänemänemä A.B. Loisto oli 159cm korkea, ruunikko suomenhevos-tamma, jonka painotuslajina toimi esteratsastus. Tamma kilpailikin lajissaan kohtuullisen menestyneesti ja siksi se tunnettiinkin lajin harrastajien keskuudessa todella hyvin. Tamman omistaja ei ikinä vienyt A.B. Loistoa esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun, mutta kantakirjaukseen omistaja sen kumminkin vei ja kotiinviemisiksi parivaljakko saikin ensimäisen palkinnon. Jälkeläisiä tälle neidille kertyi kuusi kappaletta sen 23-vuotta kestäneen elämän aikana.

Emä Huula La on yleispainotteinen, 156cm korkea, rautias suomenhevos-tamma, joka on kerännyt sijoituksia sekä koulu-, este-, että kenttäkisoista kaikista kolmesta todella hyvän määrän. Vaikka tamma ei varsinaisesti olekaan vielä mitään suurta saavuttanut sijoituksia lukuunottamatta, niin Huula Lassa on potenttiaalia tulla tulevaisuudessa hyvinkin tunnetuksi suomenhevoseksi. Uskoisin nimittäin että kyseisen tamman omistajalla on laatuarvostelu tai kaksi tähtäimessä kunhan aikaa vähän kuluu ja tamma tulee niin sanotusti valmiimmaksi. Taavilan Tasapeli on tamman ainoa varsa toistaiseksi, mutta voihan olla, että jälkeläisten määrä kasvaa tulevaisuudessa.
Emänisä Huttunen oli rautias, 157cm korkea suomenhevos-ori, jonka painotuslaji oli kenttäratsastus. Vaikka ori pärjäsikin jo pelkästään painotuslajissaan todella hyvin ja se tunnettiin kenttäratsastus piireissä melkein parhaiten suomenhevosista, oli omistajalla kumminkin enemmänkin tavoitteita ja siksi ori kisasi myös esteratsastuksen puolella. Esteratsastuksessa menestystä tuli myös ihan kiitettävästi, vaikka Huttusesta huomasikin, että kisoja ja treenejä oli aivan liikaa. Lopulta Huttunen jouduttiinkin lopettamaan vain 10-vuoden iässä jalan lihaksen revähtämisen vuoksi, jota ei olisi voinut parantaa niin että orin elämänlaatu olisi pysynyt hyvänä.
Emänisänisä Humaani oli 155cm korkea, tummanrautias, koulupainotteinen suomenhevos-ori, jonka menestys ei ikinä ollut kovinkaan päätä huimaavaa orin koheltavan luonteen vuoksi. Silti Humaanin omistaja halusi sitkeästi yrittää kerätä sijoituksia orin painotuslajista, onnistuen rauhoittamaan oria hiukan sitä mukaa kun Humaanille tuli ikää lisää. Orin omistaja vei herran myös kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun vanhemmalla iällä, mutta pisteet jäivät kahdella pisteellä vajaaksi kolmannesta palkinnosta ja niinpä Humaania ei palkittu ollenkaan. Emänisänemä Tuttiina oli 155cm korkea, rautias suomenhevos-tamma, joka kilpaili kohtuullisella ja vaihtelevalla menestyksellä kenttäratsastuskisoissa. Tuttiina oli hevospersoona, jota ei olisi ikinä uskonut kenttäratsuksi, jos sitä ei ollut nähnyt kisoissa. Tamma nimittäin pelkäsi lähes tulkoon kaikkea ja kaikkia, mutta jollain tapaa kisoissa Tuttiina rauhoittui ja sai suoritettua radat aina pelkäämättä. Kohtuullisen hyvän kisamenestyksen, mutta ei niin hyvän luonteen vuoksi Tuttiinalle teetettiin sen elämän aikana ainoastaan kaksi varsaa.
Emänemä Lavendeli oli 157cm korkea, punarautias suomenhevos-tamma, joka kilpaili sekä este-, että kenttäkisoissa kansainvälisellä tasollakin. Sijoituksia Lavendeli keräsi satunnaisesti, mutta niitä kertyi juuri sopivasti, että tamma palkittiin esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla ja kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Jälkeläisiä tämä neiti kerkesi saamaan 26-vuotta kestäneen elämänsä aikana viisi kappaletta.
Emänemänisä Pihmonen oli rautias, 150cm korkea suomenhevos-ori, joka kilpaili todella menestyksekkäästi painotuslajissaan esteratsastuksessa. Vaikka oria näkyi vain satunnaisesti kansainvälisillä kisakentillä ja sitäkin useammin kotimaansa kisoissa, niin silti Pihmonenin nimi tunnettiin yllättävän hyvin ulkomaisissa esteratsastuspiireissä. Kun ikää, sekä sijoituksia oli kertynyt tarpeeksi ja jälkeläismääräkin oli omistajan mielestä täynnä kahdeksalla varsalla, niin Pihmonen vietiin esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun, jossa se saikin ensimäisen palkinnon. Tuon jälkeen ori jäi hyvin ansaitulle eläkkeelle. Emänemänemä Metteli oli rautias, 154cm korkea suomenhevos-tamma, jonka painotuslaji oli kouluratsastus. Tamman luonne oli juurikin kouluratsulle sopiva miellyttämisenhaluinen ja herkkä ja askeleetkin olivat täydelliset Mettelin painotuslajiin. Vaikka Metteli ei ikinä käynytkään kisaamassa missään isoissa tai erityisen arvostetuissa kisoissa, tuli sijoituksia pienimmistä kisoista niidenkin edestä. Tämän tamman omistaja piti kumminkin kaikenlaisia laatuarvosteluita, sekä kantakirjauksia aivan turhana, joten niihin Metteli ei päässyt ikinä kokeilemaan onneaan.





Jälkeläiset

Tasis ei ole vielä jalostuskäytössä.


Kilpailumenestys

   » VSR:n alaiset kilpailut
     05.12.2012      Rotunäyttely      kutsu      Luokka 9      4-vuotiaat      LKV1, II-palk.


   » KRJ - kouluratsastusjaos
     23.10.2012      KRJ      Koston Suomenhevoset      luokka 4      Helppo B      6/60
     24.10.2012      KRJ      Sinnesro      luokka 4      Helppo B      2/30
     01.11.2012      KRJ      Sinnesro      luokka 3      Helppo B      1/30
     04.11.2012      KRJ      Sinnesro      luokka 3      Helppo B      2/30
     04.11.2012      KRJ      Sinnesro      luokka 4      Helppo B      1/30
     21.12.2012      KRJ      Mörkövaara      luokka 1      Helppo B      2/40
     26.12.2012      KRJ      Mörkövaara      luokka 1      Helppo B      2/40
     27.12.2012      KRJ      Bridgeroad      luokka 4      Helppo B      2/50
     20.10.2012      KRJ      Tahti      luokka 3      Helppo B      3/30
     10.11.2012      KRJ      Oldfinion      luokka 4      Helppo A      2/50
     11.11.2012      KRJ      Oldfinion      luokka 4      Helppo A      1/50
     18.11.2012      KRJ      Oldfinion      luokka 4      Helppo A      7/50


   » ERJ, KERJ - esteratsastusjaos, kenttäratsastusjaos
     14.10.2012      KERJ      Solo      luokka 2      CCI/CIC*      4/30
     16.12.2012      KERJ      Dark Side Trakehners      Luokka 1      CCI/CIC*      3/30
     17.12.2012      KERJ      Dark Side Trakehners      Luokka 1      CCI/CIC*      2/30
     28.12.2012      KERJ      Mörkövaara      luokka 4      Helppo luokka      3/34
     09.10.2012      ERJ      Stewart      luokka 2      100 cm      4/40
     10.10.2012      ERJ      Yeneva      luokka 3      110 cm      5/40
     10.10.2012      ERJ      Bailador      luokka 3      100 cm      3/70
     11.10.2012      ERJ      Yeneva      luokka 3      110 cm      3/40
     11.10.2012      ERJ      Raden Stal      luokka 2      100 cm      3/40
     11.10.2012      ERJ      Bailador      luokka 3      100 cm      2/70
     13.10.2012      ERJ      Kultahuisku      luokka 6      110 cm      2/40
     15.10.2012      ERJ      Stewart      luokka 2      100 cm      1/40
     20.10.2012      ERJ      Koston Suomenhevoset      luokka 4      110 cm      1/60
     21.10.2012      ERJ      Koston Suomenhevoset      luokka 3      110 cm      7/60
     21.10.2012      ERJ      Rumour Ponies      luokka 4      100 cm      4/40
     02.11.2012      ERJ      Cabinet Riders      luokka 3      110 cm      5/40
     05.11.2012      ERJ      Cabinet Riders      luokka 2      100 cm      1/40
     07.11.2012      ERJ      Cabinet Riders      luokka 2      100 cm      2/40
     08.11.2012      ERJ      Cabinet Riders      luokka 3      110 cm      2/40
     09.11.2012      ERJ      Cabinet Riders      luokka 3      110 cm      4/40
     13.10.2012      ERJ      Tositarun Suomenhevoset      luokka 3      100 cm      3/60
     27.10.2012      ERJ      Lai'e Welsh      luokka 5      110 cm      3/50
     31.10.2012      ERJ      Lai'e Welsh      luokka 4      100 cm      6/50
     31.10.2012      ERJ      Lai'e Welsh      luokka 5      110 cm      2/50
     30.10.2012      ERJ      Bairdon      luokka 3      100 cm      3/40
     12.01.2013      ERJ      KK Stewart      luokka 4      120cm      6/40
     14.01.2013      ERJ      KK Stewart      luokka 4      120cm      4/40
     13.02.2013      ERJ      Konkkaronkka      luokka 5      110cm      2/40
     14.02.2013      ERJ      Kadotetut Suomenhevoset      luokka 8      120cm      1/30
     12.02.2013      ERJ      Juksula      luokka 6      110cm      5/60
     13.02.2013      ERJ      Juksula      luokka 7      120cm      5/60
     20.02.2013      ERJ      Elgwir Arabians      luokka 2      110cm      2/30
     21.02.2013      ERJ      Elgwir Arabians      luokka 3      120cm      3/30
     23.02.2013      ERJ      Elgwir Arabians      luokka 2      110cm      5/30


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

05.01.2013 Esteratsastusvalmennus, valmentajana jey
Saavuin maneesiin, jossa valmennettavani AE ja suomenhevosori Taavilan Tasapeli jo verryttelivät. Ratsukko tuli luokseni ja kävimme läpi valmennuksen sisällön, ori vaikutti heti innostuneelta, joten päätin heti alkaa kokoamaan esteitä. Aluksi kokosin kolmen esteen jumppasarjan pitkälle sivulle, jota lähtisimme tulemaan heti kun ratsukko oli alkuverryttelyt tehnyt. Käytin maneesin kokonaisuudessaan kokoamalla esteitä niin sivuille kuin halkaisijoille. Huomasin jo ennen tehtävän aloittamista orin olevan todella innoissaan esteistä, joten kehotin ratsastajaa ottamaan pari kierrosta oikein reipasta laukkaa ja sitten rauhoittamalla hevosta volteilla ja ympyröillä. Hiljalleen orin innostus tasaantui ja ohjeistin ratsukkoa tulemaan ensin jumppasarjaa, jonka estekorkeudet vaihtelivat, ensimmäinen este 50cm, seuraava 60cm ja kolmas oli 50cm. Ratsastajalla oli pidättelemistä kun ori syöksähti innoissaan sarjalle, kaksi viimeistä estettä tulivat alas, sillä hypyt lähtivät liian juuresta. Nostin vastakkaisella sivulla olevan pystyn 70cm ja ohjeistin ratsastajaa hyppäämään ensin sen, lyhyellä sivulla voltin, jonka jälkeen uusi yritys sarjalle. Käskin myös ratsastajaa ottamaan hevosta ennen pystyä sekä sarjaa aika ronskisti kiinni. Ratsukko hyppäsi nyt moitteettomasti pystyn ja sarjan.
Neuvoin ratsastajalle seuraavan tehtävän, jossa oli mukana 70cm pysty, kolmoissarja sekä yksi 60cm muuri. Ratsukon yhteistyö alkoi sujua ja meno näytti hallitulta, hypyt olivat siistejä ja puomit pysyivät ylhäällä. Annoin ratsukolle luvan välikäynteihin, kun itse korotin esteet metrisiksi. Ohjeistin tehtävän ratsukolle ja annoin viimehetken vinkkejä. Rata koostui sarjasta, kahdesta pystyesteestä, muurista ja okserista. Laukka näytti jo todella hallitulta ja yhteistyö pelasi. Hypyt olivat hallittuja niin hevosen kuin ratsastajankin puolesta, menoa oli todella ihailtavaa seurata. Yksi virhe sattui kolmoissarjalla, jossa viimeinen hyppy lähti liian läheltä ja hevonen ei ehtinyt saamaan takajalkoja kunnolla mukaan, jonka seurauksena puomi putosi. Kehotin ratsastajaa ratsastamaan radan vielä kertaalleen ja keskittyvän kunnolla kolmoissarjalla hevosen askeleisiin. Tällä kertaa radasta suoriuduttiin puhtaasti ja sekä ratsastaja ja hevonen ansaitsivat pienet aplodit ja hetken hengähdystauon.
Valmennuksen viimeinen tehtävä oli rata kokonaisuudessaan 120cm estekorkeudella. Ratsukko näytti olevan valmis koitokseen, joten annoin heille luvan aloittaa. Radalla oli pari kinkkisempää kohtaa, johon lukeutui mm. pystyn jälkeen tiukka mutka okserille. Ori kuitenkin ketterästi ratsastajan kannustaessa kääntyi ja hyppäsi esteet puhtaasti. Kolmoissarjallakin hypyt olivat suunniteltuja ja askeleet sopivat esteväleihin. Tyytyväinen saa hevoseen olla, eikä ratsastajakaan yhtään huonommin suoriutunut. Korjasin esteet pois, mutta jätin yhden pystyn pitkälle sivulle, jonka laskin 60cm, jotta ratsukko saa tulla ikään kuin loppuverryttelynä sen pari kertaa. Kehuin ratsukkoa hyvästä valmennuksesta ja annoin neuvoja treeniin ja kilparadoille.

14.10.2012 Esteratsastusvalmennus, valmentajana Akira
Saapuessani kentälle, oli ratsukko jo aloittanut alkuverryttelyt. Ori liikkui energisesti, mutta hieman hätäisesti. Pyysin ratsastajaa säätelemään tempoa ja askeleen pituutta niin ravissa, kuin laukassakin, jotta ori joutuisi työskentelemään enemmän jaloillaan ja keskittymään. Rakensin kentän keskelle viiden esteen innarisarjan, jota pyysin ratsukon tulemaan aluksi vasemmasta suunnasta. Alkuun esteet olivat pieniä ristikoita ja ori meni niiden yli aika hosuen, ratsastajan pidätteistä huolimatta. Kuitenkin kun esteet nousivat 70cm?iin, alkoi ori työskentelemään ja keskittymään tehtävään. Pyysin ratsukkoa siirtymään isolle kahdeksikolle, minkä keskellä oli sarja. Muutaman sarjan hyppykerran jälkeen alkoi ori ja ratsastajan yhteistyö sujua ja sitä oli mukava katsella. Loppuun annoin vielä rakentavaa kommenttia ratsastajalle ja jätin ratsukon kentälle tekemään itsenäisesti loppuverryttelyt.

23.09.2012 Esteratsastusvalmennus, valmentajana Meow
Ratsukko oli verrytellyt valmiiksi minun saapuessani maneesiin. Vaihdoimme pikaiset kuulumiset samalla, kun kokosin matalaa 70cm korkuista sarjaestettä alkupalaksi. Asetin esteet lyhyen sivun puoleen väliin niin, että kaarteessa tultaisiin hallitussa laukassa esteelle ja heti esteen jälkeen käännytään pois uralta ennen kulmaa. Tasis otti roimasti vauhtia hoksatessaan, että pääsee pian hyppäämään, eikä ratsastaja oikein kunnolla pysynyt vauhdissa vaan jäi hiukan hypyssä jälkeen, minkä seurauksena sarjan jälkimmäisellä osalla putosi puomi. Pyysin ottamaan sarjan uudestaan ja ajamaan ne pidätteet kunnolla läpi ja istumaan kunnolla penkkiin ennen estettä, jolloin ori ymmärsi ottaa hiukan rauhallisemmin ja ehti jopa keskittyä sarjan ylittämiseen. Korotin sarjaa metriin ja vaihdoimme suuntaa orille mieluisampaan kierrokseen, jolloin orille jäi enemmän aikaa keskittyä omiin koipiinsa. Sarja ylittyi mainiosti vielä välin lyhentämisenkin jälkeen ja koin meidän olevan valmiita tällä erää. Päästin ratsukon jatkamaan päiväänsä pienten loppukommenttien kera.