© Annika N. 2012

Hyvää aikaistettua 18-vuotissynttärii! <3

•   Freistingarin Omelian estevalmennus
•   Artiikin Oskarin laukkavalmennus

•   Glowmoor Delician kouluvalmennus
•   KIVOJA PIENIÄ KUVIA, HIIRI KUVIEN PÄÄLLE!!
•   Bea v. Synvillan estevalmennus

Freistingarin Omelia
Olipa hauskaa nähdä pitkästä aikaa oma kasvattini, Freistingarin Omelia. Olin nähnyt sen viimeksi varsana, joten tuli yllätyksenä, kun tammasta oli kasvanut niin iso ja kaunis! Tamma käveli kuuliaisesti uralla, kuunnellen pienintäkin selästä tulevaa apua. Katselin Sonjun ja Omelian alkuverryttelyitä samalla, kun itse kokosin esteitä kentälle. Aurinko paahtoi todella inhottavasti keskitaivaalta, joten mitään kamalan rankkaa treeniä en voisi suunnitella. Näinpä kokosin melko matalan jumppasarjan ja hieman korkeamman pystyn. Kaarevalle uralle kokosin kaksi estettä, noin 50cm korkeita. Pyysin teitä aloittamaan alkuverryttelyjen laukka-osuuden ja käskin tehdä pysähdyksiä, temponmuutoksia ja liikkeellelähtöjä. Omelia kuunteli jokaista annettua ohjetta miltei millintarkasti. Tamma tuppasi välillä hieman innostumaan, mutta muuten sujui mallikkaasti. Kun laukan tahti vaikutti minusta hyvältä, pyysin teitä tulemaan tämän yhden pystyn reippaassa vasemmassa laukassa, vaihtamaan laukkaa esteen päällä ja sen jälkeen teidän olisi määrä rynnistää jumppikselle. Omelia laukkasi todella reippaasti - plussaa siitä! - ja ylitti ensimmäisen esteen varmoin ottein. Oli hauska katsoa, kun pieni poni kiihdytti vauhtiaan koko ajan, taisi olla hieman inhottavaa istua selässä tikittävässä laukassa? Poni kuitenkin saavutti jumppasarjan ja loikki kaikki pitkän sivun viisi estettä todella nopeasti! Silmäkään ei meinannut pysyä mukana, niin kovaa tamma painatti menemään. Olin kuitenkin harvinaisen tyytyväinen teidän suoritukseenne, joten annoin kävellä välikäynnit kahden kerran jälkeen. Omelia vaikutti edelleen reippaalta, joten viiden minuutin kuluttua pyysin teitä tulemaan reippaassa oikeassa laukassa kaarevalla uralla olevat esteet. Omelia vaikutti hieman epäluuloiselta, mutta teki työtä käskettyä ja kaahasi kaarevalla este"sarjalla" tuhatta ja sataa. Olin todella tyytyväinen teidän tämän päivän suoritukseen, joskin tempoa olisi saanut olla hieman vähemmän.

Artiikin Oskari
Poni saapui naapurin sedän raviradalle varhain lauantai-aamuna. Ryystin kupistani kahvia, sillä aamu oli suorastaan kylmä! Kiskoin neuletta tiukemmin päälleni, ja käskin Sonjun ratsastaa ensin pari kierrosta raviradalla, ennen kuin aloittaisimme laukkaharjoitukset. Ori käveli reippaasti eteenpäin ja sen sieraimista tuli höyryä ponin hengittäessä ulos. Että näin kauniina kesäaamuna pitikin olla näin kylmä! Hetken päästä pyysin teitä laukkaamaan radalla rauhallisesti yhden kierroksen, ihan vain lämmittelyksi. Ori lähti juoksemaan oikein innokkaana. Sen laukka oli samalla aivan rauhallista, mutta silti shettiksille ominaisen reipasta. Jotenkin molempia samaan aikaan. Kun sitten viimein pyysin teitä näyttämään, mihin Oskari oikeasti pystyi, lähti poni suorastaan kiitämään radalla. Katselin silmät pyöreinä sitä vauhtia, kun poni kiersi raviradan ihan hetkessä! Annoin teidän kävellä hetken, samalla kun kommentoin. "Toi oli ihan hyvä, mutta ohjaa Oskaria hieman pois ulospäin kaarteessa. Se vielä kaatuu tolla menolla" sanoin ja aivan kuin ponin ilme olisikin sitten kertonut kaiken oleellisen. Seuraavilla kerroilla Oskari kyllä siirtyi hieman ulommas sisäkaarteesta, ja näin ollen meno vaikutti hieman turvallisemmalta. Kaiken kaikkiaan Oskari vaikutti erittäin varmalta laukkaratsulta.

Glowmoor Delicia
Kauniinvärinen poni juoksenteli kaviouralla varsin reippaasti. Ponin naamalla oli veikeä ilme, joten tunnistin sen Deliciaksi. Pyysin teitä tekemään ravissa erilaisia taivutuksia ja voltteja, ympyröitä. Pääty-ympyröillä ravin tempoa oli määrä lisätä. Tamma kuunteli apuja suhteellisen hyvin, vaikka välillä se meinasi pysähtyä kentän kulmaan kuselle. Et kuitenkaan antanut poniparalle mahdollisuutta, vaan se joutui tekemään töitä. Pian sen oli kuitenkin pakko pysähtyä, sehän olisi räjähtänyt muuten... Valmennus pääsi kuitenkin jatkumaan normaalisti, ja nyt sisällytimme pääty-ympyröille myöskin laukkaa. Poni pysyi hyvin tempossa mukana, ja laukkatehtävät onnistuivatkin varsin mallikkaasti. Pyysin teitä vielä lisäämään laukan tempoa lävistäjällä, loppupäässä mennen kuitenkin jo koottua laukkaa. Ponin kanssa jouduttiin tuota hitaan laukan osuutta painottamaan useaan otteeseen, mutta kun se sujui, se sujui ja hienosti! Siihen olikin hyvä lopettaa loppuravien jälkeen.

Bea v. Synvilla
Seuraavana valmennuspäivänä kentälle saapui kaunis shettistamma Bea. Myhäilin hiljaa itsekseni, sillä täksi päiväksi olin suunnitellut hieman tiukkojen teiden ratsastamista. Alkukäynnit sujuivat mukavasti jutellessa. Kokosin kentälle matalia esteitä, muunmuassa pääty-ympyrälle, kaarevalle uralle, kuten edellisenä päivänä edelliselle ratsukolle... Esteet näyttivät hyviltä, joten pyysin teitä aloittamaan alkuverryttelyt samalla, kun kävin hakemassa tallin toimistosta kahvia. Palattuani ratsukko laukkasi uralla tehden samalla ympyröitä ja nopeita suunnanvaihtoja tiukan tien kautta. Pääsimme pian aloittamaan itse harjoitukset, ja pyysin teitä hyppäämään ensin sen noin 40cm pystyn, joka oli pääty-ympyrällä C-päädyssä. Poni suoritti tehtävän helposti, todellakin sille ominaisessa reippaassa laukassa. Bea toimi hyvin, ja se kuunteli apuja miltei moitteettomasti. Pääty-ympyrällä olevaa estettä treenasimme muutamaan kertaan, täydelliseen onnistumiseen asti. Tämän jälkeen harjoittelimme kaarevalla uralla olevia esteitä. Minua huvitti. Kaikki shettikset näyttivät menevän esteillä aivan yhtä lujaa! Jouduimme ottamaan pariin kertaan uusiksi, sillä en halunnut, että onnistunut suoritus oli esteiden yli kaahaaminen. Kun nämä sitten lopulta onnistuivat, oli loppuverryttelyn tehtävänä ratsastaa edelleen aktiivista, mutta rentoa ravia volteilla ja ympyröillä.


© adelma 2012 (tekijänoikeudet)
TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI  •  THIS IS A SIM-GAME STABLE