Tervetuloa Freistingariin!

TAUKO!
Irl-elämässä tapahtuneiden sattumusten vuoksi talli on laitettava hieman pidemmälle tauolle. Pyrin mahdollisimman aktiivisesti päivitellä tallia, mutta aina sekään ei onnistu, korkeintaan muutamia merkintöjä / sijoituksia kasvattienne sivuille. Heti, kun asiat alkavat olla jotakuinkin järjestyksessä, palaamme takaisin kuvioihin. Mikäli haluat ottaa kasvattisi takaisin, ota yhteyttä maililla. Pyydän anteeksi äkillistä stoppia, mutta koitetaan palailla pian! (ilmoitus ht.netissä!)
terkuin Annika N, vrl-10352, NOK. Minut saa kiinni sähköpostista yippee98@windowslive.com (ilmoitus jätetty 14.02.2013 21:59)

Islanti on täynnä geysireitä, tulivuoria ja isojakin vuoristoja. Yksi on kuitenkin ylitse muiden; pieniä, karvaisia poneja laiduntamassa suurina laumoina vehreillä niityillä, tai vaeltamassa pitkässä jonossa lumisateessa. Islannissa on myös pieni paikka Kringilsárrani. Se on tunnettu suurista issikkalaumoistaan, askellajikilpailuista ja upeista jalostusoreista. Siellä sijaitsee Freistingar. Vihreitä laitumia, huippukilpahevosia sekä täydellisyyttä tavoitteleva omistajatar. Miksi kukaan tahtoisi puskaponeja omistaa?

Kerran siihen tarvitsi ihastua. Hankkiessani ensimmäisen issikkani virtuaalihistoriani aikana, en olisi uskonut, että pienistä asioista voisi kasvaa näin suuria. En tiennyt virtuaalisesta issikkamaailmasta pisaraakaan, mutta halusin kokeilla uutta. Ensimmäinen islantilaiseni olikin ori Amor, jonka ansiosta Freistingar nousi pystyyn, ilman tätä oria emme olisi mitään.

20. helmikuuta Freistingar näki päivänvalon ensimmäistä kertaa, parin muun tallin jalanjälkiä seuraten. Periaate on aina pysynyt samana, eli pyrimme kasvattamaan islanninhevosia pitkällä tähtäimellä ja kilpailuita järjestetään vuosittain noin neljä tai viisi rypästä, riippuu ihan. Tallin toimintamuoto oli selvä heti alkumetreistä lähtien, joten sitä oli helppo lähteä kehittämään. Ja tavoitteemme on olla täydellisiä.

Freistingarin päätavoitteena onkin siis jalostaa selväpäisiä, sporttisia ja rotumääritelmän mukaisia islanninhevosia, mieluiten 5-käyntisiä. Kasvatustyötämme ovat avittaneet neljä kantahevosta, ja pyrimme vaalimaan eritoten niitä isälinjoja, jotka loppuvat jompaan kumpaan kantaoriimme, Amoriin tai Vafiin. Kasvatustyöstä muuten sen verran, että kasvattimme lähtevät kotiin kuin kotiin, kunhan se saisi edes jonkin verran kilpailusijoituksia. Jokainen kasvattimme asuu puolivuotiaaksi kotona, jonka jälkeen sen saa jättää joko Freistingariin kisautettavaksi, tai sen voi viedä mennessään. Mutta on meillä joitain ehtojakin.

Annika N.
vrl-10352, yippee98@windowslive.com, NOK

Miksi islanninhevonen?
Sen takia, koska islanninhevonen sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen, se on pitkäikäinen, monipuolinen ja niitä löytyy joka lähtöön. Ponikokoiset hevoset ovat hyviä ensihevosia, ja luonteeltaan niitä löytyy aina rauhallisen laiskoista tuliseen ja viljakkaaseen kilpaissikkaan. Jokainen islanninhevonen on yksilö, ja useimmiten ei kahta täysin samanlaista päivää ole. Jokaisella islanninhevosella on lisäksi ne omat temppunsa, ja rotuun ei vain voi olla rakastumatta. Rotu on myös siitä hieno, että rodulle on ominaista omistaa ainakin yksi, melko usein kaksi ylimääräistä askellajia, töltti ja/tai passi. Rotu kilpailee omassa lajissaan, askellajiratsastuksessa, mutta niiden kanssa voi myöskin hyppiä esteitä, ratsastaa koulua ja etenkin tutkia erilaisia maastoja!

Islanninhevonen on ylväs rotu, ja sitä on jalostettu täysin puhtaana kotimaassaan Islannissa jo miltei tuhat vuotta. Tämän hetken islanninhevosjalostus tähtää sporttiseen, kevytrakenteiseen kilpahevoseen, mutta aito islantilainen on ehdottomasti vanttera, pieni ja karvainen, jonka selässä jaksaa istua monta tuntia putkeen. Rotu on myöskin pitkäikäinen, ja ainoat terveydelliset ongelmat ovat kinnerpatit ja kesäihottuma, vaikka tämä ihottumamuoto ei todellakaan estä harrastamista, vaan yksilön kuin yksilön kanssa voi puuhata mitä haluaa, tilanteesta riippumatta! (lue lisää)

Tiesitkö? Freistingar perustettiin 20.02.2011
Viimeksi päivitetty 14.02.2013
Tykkäätkö? Peukuta VRL:n tallilistalla!

Suosittelemme:
Tvistur Icelandics
Tindra
Gremja
Ljóma (yhteistyössä)
Elfendur (yhteistyössä)
Dáltur (yhteistyössä)

Muita talleja/linkkejä

Cheval Delamer (yhteistyössä)
Cirion Stud
Iljanas Stables

Virtuaalinen ratsastajainliitto
Virtuaalinen Islanninhevosyhdistys


tekstit, ulkoasu & toteutus © Freistingar 2012   |   Kuva © jtu (CC BY-NC 2.0)   |   Freistingar on virtuaalitalli, kaikki materiaali on täysin fiktiivistä.