Fengur frá Freistingar


© tallin omaisuutta

Virallinen nimi Fengur frá Freistingar "Fengur" Rekisterinumero VH13-030-0009
Rotu ja sukupuoli islanninhevonen, ori Säkäkorkeus & väri 135cm & rautias
Syntymäaika 03.03.2012 Ikääntyminen oma ikääntyminen (3v 17.06.2012)
Painotuslaji askellajiratsastus Koulutustaso helppo B, 70 cm, 60 cm
Kasvattaja Annika N. vrl-10352, Freistingar Omistaja Annika N. vrl-10352, Freistingar

"Fengur on tallin ensimmäinen pitkäsukuinen orikasvatti."

Fengur on luonteeltaan sellainen tulinen ja temperamenttinen kilpaissikka, jolta löytyy runsaasti viljaa, sekä halua tehdä asioita. Pojan temperamenttisuus on selvästi perittyä, ja isänsä tavoin poika on haka karkailemaan tarhasta, silloin kun haluaa. Fengur on useimmiten kuitenkin ihan mukava tapaus, joskin käsiteltäessä orimaisuus ponnahtaa hieman esille - se ilmenee pystyyn hyppimisellä, ja halulla päästä tammojen luokse. Ratsastustilanteissa juttu on kuitenkin ihan toinen; Fengur tekee kaiken mitä käsketään, ja enemmänkin jos se siihen pystyy. Askellajit ovat näyttävät ja liike on iso.

Sukutaulu & selvitys

i. Sprettur frá Skógur
rautias & 138cm, 5-käyntinen
ii. Villingur frá Ljóma
rautias & 140cm, 5-käyntinen
iii. Yrðlingur frá Syndur
iie. Vinda frá Syndur
YLA2, ARJ-II
ie. Skýla frá Geitungur
rautias & 135cm, 5-käyntinen
iei. Grímnir frá Moons
iee. Skýfaxa frá Jón
e. Fögur frá Freistingar
kulomusta & 136cm, 5-käyntinen
ei. Muskur frá Brynhildur
ruunikko & 134cm, 5-käyntinen
eii. Ch Strákur frá Delamer
YLA2, ARJ-I
eie. Gloppa frá Demantur
YLA3, ARJ-III
ee. Frenja frá Drómundur
rautias & 136cm, 5-käyntinen
eei. Mestur frá Syndur
eee. Ásta frá Sválur

Jalostusinfo & jälkeläiset

Fengur frá Freistingar on jalostuskäytössä evm-sukuisille islanninhevostammoille. Kysy lisää, jos kiinnostuit (@) !

•   00.00.0000 tamma **** frá Freistingar (e. mamma)

Kilpailukalenteri

15.08.2012 (kutsu) Helppo 5-käynti, 01/72
15.08.2012 (kutsu) 5-käynti F.1, 01/76
16.08.2012 (kutsu) Kouluratsastus FS1, 05/81

Päiväkirja & valmennukset

12.02.2013
Fengur on ollut viimeaikoina ihan kamala; se hyppii pystyyn ja lähtee yllättäen viemään ratsastettaessa. Hoitotilanteissakin se on ollut todella levoton ja laumassa agressiivinen joten se on jouduttu tarhaamaan yksin. Muutamia kertoja se on karannutkin, mutta pääosin se on pysynyt aitojen sisäpuolella. Ilman satulaa ratsastettaessa Fengur on ollut oikein kiva, joten tänäänkin jätettiin satula pois, ja lähdettiin hieman maastoilemaan. Orilla onkin ollut viikon loma, joten sillä oli hieman energiaa. Alkuun käveltiin aika tarkalleen kahdeksan minuuttia pitkin ohjin, jonka jälkeen siirsin orin raviin hetkeksi. Fengur kulki oikein reippaasti, ehkä jopa hieman liian reippaasti, ja sainkin pidätellä sitä suhteellisen paljon. Pikkuhiljaa ori kuitenkin rentoutui ja kulki ihan nätisti. Ravasimme hetken aikaa, kunnes hidastin orin käyntiin ja käännyimme lumen peittämälle metsäpolulle. Fengur joutui hieman katsomaan, että mihin se jalkansa laittoi, mutta selvisimme auratulle pikkutielle hengissä. Metsän poikki olikin mukava rauhallisesti kävellä. Kun kuitenkin sitten olimme siinä auratulla tiellä, pyysin orilta tölttiä. Askellaji nousi helposti, ja siinä vain nautin matkanteosta. Välillä kiihdyteltiin hieman tahtia, mutta oikein nätisti Fengur kulki, muodossa. Sitten olikin matkan parhaimman osuuden aika, nimittäin laukkaaminen. Annoin orille hieman ohjaa, nojasin hieman eteen ja siirsin pohkeeni laukka-avuiksi. Ja ori lähti kuin tykin suusta. Matkaa olisi vielä kolme kilometriä, mutta kunnon laukkaaminen tekikin orille vain hyvää. Matka taittui suurimmaksi osaksi lisätyssä laukassa, mutta välistä kokosin askellajia sen verran että edes näyttäisi siltä, että ori oli minulla hallinnassa. Noin kilometri ennen tallia hidastin vauhdin ravin kautta käyntiin ja annoin orin kävellä vapain ohjin tallille.


tekstit, ulkoasu & toteutus © Freistingar 2012   |   Kuva © jtu (CC BY-NC 2.0)   |   Freistingar on virtuaalitalli, kaikki materiaali on täysin fiktiivistä.   |   Virtuaalihevonen.