Glettingur frá Freistingar

ei meriittejä

© Úrvalhestar

Virallinen nimi Glettingur frá Freistingar Rekisterinumero ei rekisterissä
Rotu ja sukupuoli islanninhevonen, ori Säkäkorkeus & väri 145cm & punarautias
Syntymäaika 01.04.2013 Ikääntyminen oma - 3v 14.07.2013
Painotuslaji askellajiratsastus Koulutustaso helppo b, 90cm & 5-käyntinen
Kasvattaja Annika N. vrl-10352, Freistingar Omistaja Annika N. vrl-10352, Freistingar

Luonnekuvaus

Glettingur on sellainen hiljainen hyväksyjä. Sille kelpaa kaikki, ja kaikki on aina sen mielestä hyvin. Orilla on hyvä työmotivaatio, ja sen kanssa voi tehdä ihan mitä vain, orille kyllä kelpaa. Glettingurilla on upeat, selkeät askellajit, joten sen kanssa askellajiratsastus on todella helppoa. Töltti ja passi nousevat perusaskellajien tavoin helposti, joten selkään voi laittaa aloittelijankin. Glettingur on elementissään kilpakentällä, kun se voi näyttää kaikille, että kyllä sekin osaa! Maastossa mennään reippaaseen tahtiin kokeneilla, ja aloittelijoiden kanssa just niin kovaa kuin käsketään. Orilla on myös hyppykapasiteettia, ja sillä päästäänkin kotopuolessa miltei metristä yli ratana. Matkaratsastustakin orilla aiotaan kokeilla joskus, sillä se jaksaa kyllä. Mahtava hevonen hienoista vanhemmista.

Suku

i. Glaumur frá Ármúla

ii. Snaefaxi frá Vallhólti
iii. Jarpur frá Páfastöðum
iie. Dóra frá Vallhólti
ie. Svala frá Ármúla iei. Fáfnir frá Fjalli
iee. Jörp frá Ármúla
e. Brenna frá Eyjafjalla ei. Prins frá Stjörnas eii. Tvistur frá Rayðka
eie. Unna frá Rayðka
ee. Jökla frá Ðynyr
eei. Dyggur frá Ðynyr
eee. Hneta frá Fitjungur-Dropi

Jälkeläiset

o/t - 00.00.0000 - Nimi - emä nimi
o/t - 00.00.0000 - Nimi - emä nimi

Kilpailumenestys

Sijoituksia: 00 kpl


Päiväkirja

08.05.2013
Glettingur on vihdoinkin saanut hienot, päivitetyt sivut. Ori on totutettu satulaan ja suitsiin jo, ja pikkuhiljaa lisätään painoa selkään, jotta kolmivuotiaana saadaan ihminen selkään. Juoksutukset sekä irtona että liinassa sujuvat, samoin irtohypytys, ja käsihevosena toimiminen tallilla järjestettävissä näytöksissä. Tästä tulee hieno!

01.04.2013
Innolla odotettiin, että milloin Brenna varsoisi jo toisen varsansa. Viikko toisensa perään vierähti, ja tamman maha vain kasvoi ja kasvoi. No, tulihan siinä jo mietittyä, että oliko kaikki hyvin, vaikka eläinlääkäri vakuutti asioiden olevan ok. No, sitten kun hevoset päästettiin pihattoon huhtikuun ensimmäisenä päivänä, linnoittautui Brenna pihattoon, ja muutaman tunnin päästä tamma ja kookas orivarsa laukkasivat jo yhdessä muun lauman mukana. Ja voi, miten suloinen varsa olikaan! Sen nimeksi tulikin Glettingur frá Freistingar, ja sillä on miltei sama kaunis väritys, kuten isälläänkin, ja luonne viittaa enemmän emään kuin isään. Tästä tulee vielä jotain suurta.