Yeoman Mer


© Ziki

Virallinen nimi Yeoman Mer "Yeoman" Rekisterinumero VH06-031-7913
Rotu ja sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori Säkäkorkeus & väri 170 cm & tummanrautias
Syntymäaika 22.09.2009 Ikääntyminen oma ikääntyminen (3v 22.06.2010)
Painotuslaji koulupainotteinen Koulutustaso Grand Prix, 90 cm, 60 cm
Kasvattaja Ziki, Cheval Delamer Omistaja Annika N. vrl-10352, Freistingar

"Yeoman on yritteliäs, mutta osaa v*ttuilla"

Sukutaulu & selvitys

i Codec de Grant
ii Nelda's Nobel
iii Nelda's Nobleman
iie Marijuana SIN missä?
ie Ch Tanyah SY KRJ-II, YLA1, KTK-III, KRL-II, SPL-II
iei VIR MVA Ch B'Burberry KRJ-I
iee Goodbye of Romulus
e Fabuleux v. Royal YLA3, KRJ-I
ei Nelda's Ringmaster KRJ-II, esiKTK
eii Greymask's Masterwork
eie Minerva CF missä?
ee Keeleigh Juliette KRJ-II, YLA3
eei Ch Adoro's Arnaldo KRJ-I
eee NRW Sonja KRJ-II, YLA3


Jalostusinfo & jälkeläiset

Yeoman Mer on käytettävissä jalostukseen. Kysy lisää sähköpostilla!

•   15.07.2011 tamma Fjorned's Nerwana (e. Twin Melody)

Kilpailukalenteri

15.12.2010 KRJ cup (kutsu) Grand Prix, 12/154
29.11.2011 KRJ (kutsu) Intermediaire II, 03/30
21.04.2012 KRJ (kutsu) Grand Prix, 05/45
19.07.2012 KRJ (kutsu) Grand Prix, 03/30
20.07.2012 KRJ (kutsu) Grand Prix, 04/30
21.07.2012 KRJ (kutsu) Grand Prix, 03/30
30.10.2012 KRJ (kutsu) Intermediaire II, 06/70
14.11.2012 KRJ (kutsu) Intermediaire II, 07/50

http://cabinetrider.zzl.org/krj35.htm - 49.htm, 57-68.htm
http://siivenisku.net/hex/k/krj/049.html - 053.html
http://haades.net/fin/kisat/krj10.html - 16.html
http://uinuva.net/cd/kv/krj30.html, 41.html
http://yaven.webs.com/k/KRJ6.html
http://nuikki.net/jade/koulu007.php - 013.php
http://haades.net/VSPY/kilpailut/2012/KRJ013.htm
http://siiseli.net/sierra/krj2.html
http://spvirtuaalisia.comuv.com/kultahuisku/kilpailut/krj2.htm
http://pretty-moon.webs.com/KRJ/02.htm - 04.htm
http://championtalli12.webs.com/vvsn/krj19.htm - 22.htm
http://aateliton.net/raden/krj/krj3.htm - 10.htm
http://skeittilauta.webs.com/krj1.htm
http://hopeakarhu.org/brteam/12/0002.htm - 0009.htm
http://tarinakalenteri.webs.com/tt/k/krj002.htm
http://ravenhook.webs.com/KILPAILUT/KRJ08.htm - 010.htm
http://lumivuo.net/kaylee/kilp/krj11.htm - 16.htm
http://freewebs.com/yersinio/oldfinion/krj/044.htm - 050.htm
http://nonnshein.webs.com/kilpailut/krj/krj31.htm - 40.htm

04.12.2011 ERJ (kutsu) 70cm, 05/40
06.12.2011 ERJ (kutsu) 70cm, 05/40

Päiväkirja & valmennukset

08.10.2012
Yeomanilla ei ole ollut kovin hyvää onnea kilpailuissa. Ori sai kasattua kesällä vain muutaman hassun sijoituksen koulukilpailuista, onneksi ne olivat sentään Grand Prix-luokkia, eikä mitään helppoja! Yeoman on sairastellut hieman, se on ontunut vasenta etustaan melko rankasti, mutta nyt alkaa olla miltei kunnossa, kiitos kuntoutuksen! Tänään olikin vuorossa oikein kunnon koulutreenit, joskin ilman satulaa, mutta silti.

01.04.2012
Yeoman ei ole juurikaan päässyt kilpailemaan, mutta pyrimme aloittamaan kunnon kisakauden kesäkuun alussa muiden ponien ollessa kesälomillaan. Oria on kuitenkin treenailtu ahkeraakin ahkerammin ja nykyään ori on varsin hyväässä fyysisessä ja henkisessäkin kunnossa. Tänään oli vuorossa kunnon koulutreenit kentällä. Metsästettyäni orin ensin tarhasta, jossa se oli hengaillut jo pari päivää putkeen parin kaverinsa kanssa. Yeoman ei ollut kuitenkaan kaikeksi onnekseni pyörinyt mutavellissä, eli loimen puhdistukselta ja orin liialliselta puunaamiselta vältyttiin. Näinpä ori oli harjattu ja varustettu vajaassa puolessa tunnissa ja kun kenttäkin oli niin hyvässä kunnossa, se piristi meitä kumpaakin. Viimeinen satulavyön kiristys ja jalustimien säätö ja hyppy selkään. Ori vaikutti olevan heti alkutunnista innoissaan treenistä. Useimmiten se kun oli harvinaisen inhottavalla tuulella juuri treenien aikaan. Yeoman tanssahteli uralla eteenpäin ja teimme alkulämmittelyksi voltteja ja temponvaihdoksia käynnissä. Lisäksi harjoittelimme pääty-ympyrän täsmällistä ratsastusta, ennen kuin siirryimme juoksemaan. Yeoman nosti ravin alkuun hieman tahmeasti, mutta vertyi siitä sitten paremmin. Teimme ravissa väistöjä, asetuksia ja kiersimme eri ratsastusradan teitä. Laukkatyöskentelyyn emme tänään päässeet, sillä sain ratsastettua Yeomanin hikeen ihan ravityöskentelyllä.

21.12.2011 kouluvalmennus, valmentajana Irene Kreiser (Ziki)
Cheval Delamerin väki saapui Freistingariin pari päivää ennen joulua, ja ottikin neljä omistamaani mer-ponia valmennettavaksi.

Ziki onkin kertonut tämän orin olleen monesti tämän valmennettavana, mutta koskaan en ole itse päässyt tätä oria valmentamaan! Aloitimme tuttuun tapaan hieman jutustelemalla, sain kuulla miten orin aamu oli mennyt (varsin rauhallisesti, lähes laiskasti - odotettavissa saattaa olla siis myös rauhallisen laiska valmennuskin...) ennen kuin aloitimme itse valmennuksen alkulämmittelyiden voimalla. Rauhallisissa merkeissä tosiaan mentiinkin tänään! Orilla tuntui olevan viiden kilon painot jaloissa, kun ne eivät tuntuneet nousevan sitten millään. Kehotin Anskua kantamaan itseään hieman enemmän, jotta myös Yeoman kantaisi itseään. Tämä auttoi etenkin harjoituksessamme, jossa teimme avotaivutuksia. Tämä nimittäin sai orin astumaan paremmin alleen ja tekemään hyvin avotaivutusta myös muissa askellajeissa, ja valmennuksen päätyttyä ratsukko tosiaan sai olla ylpeä itsestään.

03.12.2011 - Maastoretki
Tänään oli poitsun kanssa aika lähteä maastoilemaan, ilman satulaa. Yeoman oli kuitenkin heti aamusta keksinyt oikein "mukavan" kepposen, ja se oli oikein kunnoll piehtaroinut ja hinkannut mutaa itseensä. Rautias oli tummanruunikko hakiessani sitä tarhasta ja harjakin oli ihan mutakokkareita täynnä. Harjattuani sitä oman aikansa tallissa, tunnin verran - nyt ori alkoi näyttää jo hiukan ruskealta ja puhtaammalta, heitin sille suitset päähän, ja talutin sen pihalle painaen samalla kypärää päähäni. "Hemmetin hevonen! En ehdi tänään tekemään mitään muuta kuin ratsastamaan sinut" valitin noustessani Yeomanin paljaaseen selkään. Kellokin näytti jo kahtatoista, ja olisi kaksi, että olisin saanut tämän mutamonsterin tarhaan asti.

Tutuille maastopoluille suunnattiin ja poika kävi hiukan kuumana, ja vaikka ohjat olivat kuinka pitkällä tahansa, se vain tanssahteli ja mitä lyhyemmiksi otin ohjat, sitä enemmän Yeoman jännittyi ja kiihdytti vauhtiaan. Näinpä päädyttiin siihen, että ohjat olivat pitkinä ja ori tepasteli liiankin reippaasti eteenpäin. Näin ollen ravipätkien avulla koetin saada sen hiukan rennommaksi ja rauhallisemmaksi, mutta ei. Yksi asia jäi mieleen; Yeoman on ehdottoman maastovarma, ja niinpä päästiin ravailemaan ihan pikkupoluillakin. Tämänpäiväiseen ohjelmaamme kuului paljon kiipeilyä ja juoksemista, sillä Yeoman ei oikein suostunut ennen näitä kuuntelemaan. Laukkaylämäissä se jopa hiukan hengästyi, joten näitä otettiin muutamaan otteeseen orin kunnon kohottamiseksi. Yeoman rupesi kuuntelemaan yhä paremmin ja lisättiin maastoiluun hiukan kouluratsastustakin, sillä yksi suora mentiin komeassa kootussa ravissa peräti. Ja koska Yeoman toimi esimerkillisesti tästä eteenpäin, annoin sen kävellä tallille pitkin ohjin, ja se sai vuolaat kiitokset ja pari porkkananpalaa onnistuneesta maastoretkestä.

24.11.2011 - Chevalin kasvattivalmennus
Kävimme muutama päivä takaperin Cheval Delamerin kasvattivalmennuksessa, ja Yeoman oli tavalliseen tapaansa heti alkuun sen verran kettumainen, että myöhästyimme jopa itse valmennuksesta jonkin verran. Valmentajanamme toimi tallin omistaja Ziki, ja hänen kommenttinsa valmennuksesta olivat seuraavat;

Annika saapui valmennukseensa hieman myöhässä, valitellen Yeomanin olleen hieman hankala jälleen. Orin tuntien en pidä tätä lainkaan mahdottomana, joten en jaksanut sen pidempiä moraalisaarnoja aikataulujen pitämisestä pitää - olihan nyt aika aloittaa valmennus kuitenkin! Ratsukko saikin aloittaa alkulämmittelyt heti saavuttuaan, kun itse seurasin sivusta. Alkuun pitkin ohjin kävelyä, sitten volttia ja ympyrää jotta ori heräisi ja alkaisi kuunnella. Tämä vierasti hieman "uutta" ympäristöä yrittäen hieman testata Annikaa, vaikka kaikki maneesissa olijat tiesivät, että Yeoman asusti vielä muutama kuukauisi takaperin pitkän aikaa kasvattajansa luona. Alkulämmittelyiden jälkeen aloitimme kuitenkin itse valmennuksen kunnolla, ja kun oltiin kaikissa askellajeissa käyty ja lämmitelty, annoin tehtäväksi aloittaa laukanvaihdot. Ensin joka kolmannella askeleella, sitten joka toisella ja viimeiseksi jokaisella askeleella oli tarkoitus vaihtaa laukkaa. Samalla myös vastalaukkaa tuli harjoitettua, kun laukanvaihdot eivät aina osuneet sopivasti koko rata leikkaata tehdessä. Yeoman ei oikein saanut askeleitaan kuntoon ja sopimaan vaihtoihin, ja muutenkin meno näytti hieman vaivalloiselta. Kehotin Annikaa tekemään avut ilman ylimääräistä säätämistä ja pitämään ne kädet ihan paikoillaan, ja muutenkin selkeämmät ja täsmällisemmät avut. Tämä auttoi Yeomania hahmottamaan paremmin mitä ratsastaja edes halusi, jonka jälkeen ratsukko saikin suoritettua harjoituksensa kunnialla loppuun, ja nämä saivat aloittaa loppujäähdyttelyt.


tekstit, ulkoasu & toteutus © Freistingar 2012   |   Kuva © Neil D'Cruze (CC BY 2.0)   |   Freistingar on virtuaalitalli, kaikki materiaali on täysin fiktiivistä  . |   Virtuaalihevonen.